Estudia > Oferta formativa > Oferta d'assignatures > Detall de l'assignatura
Anar al contingut (clic a Intro)
UdG Home UdG Home
UdG 30 anys
Tancar
Menú

Estudia a la UdG

Dades generals

Curs acadèmic:
2012
Descripció:
En la primera part, s’introdueixen els conceptes bàsics del turisme, els organismes nacionals i internacionals, les principals magnituds del turisme internacional i es realitza un breu recorregut per la història del turisme. En segon lloc, es farà un recorregut per les principals empreses turístiques i la seva organització. Una vegada centrat el turisme, s’analitzen els principals tipus de turisme i la seva organització funcional (econòmica, territorial i cultural); cada model turístic serà presentat de forma genèrica i a partir d’un cas concret: el turisme litoral, el turisme natural i el turisme cultural.
Crèdits ECTS:
6
Idioma principal de les classes:
Català
S’utilitza oralment la llengua anglesa en l'assignatura:
Gens (0%)
S’utilitzen documents en llengua anglesa:
Indistintament (50%)

Grups

Grup A1

Durada:
Semestral, 1r semestre
Professorat:
Carolina Marti Llambrich  / Lluís Mundet i Cerdan

Grup A2

Durada:
Semestral, 1r semestre
Professorat:
Carolina Marti Llambrich  / Lluís Mundet i Cerdan

Grup B1

Durada:
Semestral, 1r semestre
Professorat:
Carolina Marti Llambrich  / Lluís Mundet i Cerdan

Grup B2

Durada:
Semestral, 1r semestre
Professorat:
Carolina Marti Llambrich  / Lluís Mundet i Cerdan

Competències

  • 1. Adquirir coneixements bàsics en les disciplines que estudien el turisme
  • 14. Analitzar i reflexionar sobre la dimensió transversal del turisme i el seu caràcter evolutiu.
  • 15. Identificar i comprendre els principals agents turístics
  • 21. Utilitzar la terminologia i el llenguatge dels diversos àmbits turístics

Continguts

1. Què és turisme? Turisme i Paisatge

2. Tipologies de turistes

3. Magnituds, dades i cartografia turístiques

4. Institucions

5. Història del Turisme

6. Empreses turístiques

7. Tipologies: turisme litoral, turisme natural, turisme cultural

Activitats

Tipus d’activitat Hores amb professor Hores sense professor Total
Elaboració individual de treballs 4,20 14,80 19,00
Lectura / comentari de textos 1,00 12,00 13,00
Prova d'avaluació 2,00 30,00 32,00
Seminaris 4,00 8,00 12,00
Sessió expositiva 31,00 3,00 34,00
Sortida de camp 8,00 15,00 23,00
Visionat/audició de documents 3,00 14,00 17,00
Total 53,20 96,80 150

Bibliografia

  • MacCannell, Dean (2003 ). El Turista : una nueva teoría de la clase ociosa . Barcelona: Melusina. Catàleg
  • Lickorish, Leonard J. (DL 2000 ). Una Introducción al turismo . Madrid: Síntesis. Catàleg
  • Urry, John (2004 ). La Mirada del turista . Lima: Universidad de San Martín de Porres. Catàleg
  • Donaire, José Antonio (2008 ). Turisme cultural entre l'experiència i el ritual . Bellcaire: Vitel·la. Catàleg
  • Anton Clavé, Salvador (2005 ). Parques temáticos : más allá del ocio . Barcelona: Ariel. Catàleg
  • Urry, John (1995 ). Consuming places . New York: Routledge. Catàleg
  • MacCannell, Dean (2007 ). Lugares de encuentro vacíos . [Barcelona]: Melusina. Catàleg
  • Turner, Louis (1991 ). La Horda dorada . Madrid: Endymion. Catàleg
  • Sources and methods: labour statistics : Employment in the tourism industries (2008 ) (Special edition). Madrid: World Tourism Organization. Catàleg
  • Handbook on tourism forecasting methodologies (2008 ). Madrid: World Tourism Organization. Catàleg
  • Climate change and tourism : responding to global challenges (2008 ). Madrid: World Tourism Organization. Catàleg
  • Tourism development in Europe (2007 ). Madrid: World Tourism Organization. Catàleg
  • Por un Turismo más sostenible : guía para responsables políticos (cop. 2006 ). Madrid: Organización Mundial del Turismo. Catàleg
  • City tourism & culture : the european experience (cop. 2005 ). Madrid: World Tourism Organization. Catàleg
  • Augé, Marc (1993 ). Los No lugares : espacios del anonimato : una antropología de la sobremodernidad . Barcelona: Gedisa. Catàleg
  • García Canclini, Néstor (cop. 1990 ). Culturas híbridas : estrategias para entrar y salir de lamodernidad . México: Grijalbo. Catàleg
  • Eco, Umberto (2004 ). Apocalípticos e integrados . [Barcelona]: Debolsillo. Catàleg
  • Moret, Xavier (2008 ). Viatge per la Costa Brava : paisatge, memòria, glamur i turisme . Figueres: Brau. Catàleg
  • Shackley, Myra (2006 ). Atlas of travel and tourism development . Amsterdam [etc.]: Butterworth-Heinemann. Catàleg
  • Mesplier, Alain (2005 ). Le Tourisme dans le monde (6e éd.). Rosny: Bréal. Catàleg
  • Mesplier, Alain (DL 2000 ). Geografía del turismo en el mundo . Madrid: Síntesis. Catàleg
  • Bayón Mariné, Fernando (DL 1999 ). 50 años del turismo español : un análisis histórico y estructural . [Madrid]: Escuela Oficial de Turismo. Catàleg
  • Boyer, Marc (cop. 1999 ). Histoire du tourisme de masse . Paris: Presses Universitaires de France. Catàleg
  • Boyer, Marc (1982 ). Le Tourisme . Paris: Éditions du Seuil. Catàleg
  • Corbin, Alain (D.l. 1995 ). L'Avènement des loisirs 1850-1960 . Paris: Aubier. Catàleg
  • Calle Vaquero, Manuel de la (2002 ). La Ciudad histórica como destino turístico . Barcelona: Ariel. Catàleg
  • Selby, Martin (2004 ). Understanding urban tourism : image, culture and experience . New York: I.B. Tauris. Catàleg
  • Vera Rebollo, José Fernando (2011 ). Análisis territorial del turismo y planificación de destinos turísticos . Valencia: Tirant lo Blanch. Catàleg

Avaluació i qualificació

Activitats d'avaluació:

Descripció de l'activitat Avaluació de l'activitat %
Pràctica 1 (individual). Currículum Vitae Projectat al futur ( lliurament 5/10/2012) S'avaluarà l'estructura ordenada de conceptes i l'originalitat. 5
Pràctica 2 (en grup de 4). Cerca de dades a Internet-Projecte País (16/10/2012).
Primera part del Projecte-País
Primera part del Projecte-País. 10
Practica 3 (individual). Lectura, comentaria de text i ressenya (lliurament 19/10/2012) Es valorarà:
- la participació en el debat de les lectures fet a classe
- la presentació del comentari de text: ben estructurat i redactat. Extensió: entre 2500 i 3500 caracters (sense excepcions)
10
Pràctica 4 (en grup de 4). Cineclub (lliurament 25/10/2012).
Segona part del Projecte-País.
Segon part del Projecte-País. Cerca de films (pel·lícules i documentals) que estiguin relacionats amb la història del turisme i/o la imatge turística del país escollit per a elaborar el projecte de l'assignatura. 10
Pràctica 5 (en grup de 4). Empreses (lliurament 02/11/2012). Tercera part del Projecte-País Tercera part del Projecte-País. Traslladar els continguts de la xerrada de l'empresari turístic en l'anàlisis de l'apartat de la indústria turística del projecte país. 5
Pràctica 6 (en grup de 4). Turisme natural. Turisme cultural (lliurament 16/11/2012). Quarta part del Projecte-País. Quarta part del Projecte-País. Traslladar els coneixements adquirits en el seminari per analitzar l'oferta turística del projecte país. 5
Sessions docents Avaluats a l'examen 0
Sortida de camp Elements turístics d'un cas d'estudi 15
Examen Avaluació dels continguts de l'assignatura 30
Projecte-País (en grup de 4). (Lliurament 16/11/2012) S'avaluarà la coherència dels continguts, la claredat en la redacció, la capacitat de síntesi i la correcta estructura global del treball. 10

Qualificació

La nota de l'assignatura és la mitjana ponderada de les diferents notes de les activitats d'avaluació:

1. S'ha d'assolir almenys un 4 a l'examen.
2. La sortida de camp és obligatòria.
3. És obligatori el lliurament de totes les pràctiques i del Projecte-País dins els terminis establerts. No s'acceptarà cap treball fora de la data fixada de llirament.

Criteris específics de la nota «No Presentat»:
1. La no realització o lliurament de l'examen.
2. La no assistència a la sortida de camp.
3. La no presentació de qualsevol pràctica dins els terminis establerts.
4. La no assistència als seminaris impartits dins l'assignatura.

Observacions

Per a qualsevol dubte podeu contactar o demanar tutoria, amb cita prèvia, als diferents responsables docents de l'assignatura:

Lluís Mundet: lluis.mundet@udg.cat

Carolina Martí: carolina.marti@udg.cat

Escull quins tipus de galetes acceptes que el web de la Universitat de Girona pugui guardar en el teu navegador.

Les imprescindibles per facilitar la vostra connexió. No hi ha opció d'inhabilitar-les, atès que són les necessàries pel funcionament del lloc web.

Permeten recordar les vostres opcions (per exemple llengua o regió des de la qual accediu), per tal de proporcionar-vos serveis avançats.

Proporcionen informació estadística i permeten millorar els serveis. Utilitzem cookies de Google Analytics que podeu desactivar instal·lant-vos aquest plugin.

Per a oferir continguts publicitaris relacionats amb els interessos de l'usuari, bé directament, bé per mitjà de tercers (“adservers”). Cal activar-les si vols veure els vídeos de Youtube incrustats en el web de la Universitat de Girona.