Estudia > Oferta formativa > Oferta d'assignatures > Detall de l'assignatura
Anar al contingut (clic a Intro)
UdG Home UdG Home
UdG 30 anys
Tancar
Menú

Estudia a la UdG

Dades generals

Curs acadèmic:
2022
Descripció:
En la primera part, s’introdueixen els conceptes bàsics del turisme, els organismes nacionals i internacionals, les principals magnituds del turisme internacional i es realitza un breu recorregut per la història del turisme. En segon lloc, es farà un recorregut per les principals empreses turístiques i la seva organització. Una vegada centrat el turisme, s’analitzen els principals tipus de turisme i la seva organització funcional (econòmica, territorial i cultural); cada model turístic serà presentat de forma genèrica i a partir d’un cas concret: el turisme litoral, el turisme natural, el turisme cultural o MICE
Crèdits ECTS:
6

Grups

Grup A

Durada:
Semestral, 1r semestre
Professorat:
Marc Grijalvo Pujol  / Lluís Mundet i Cerdan
Idioma de les classes:
Català (100%)

Grup B

Durada:
Semestral, 1r semestre
Professorat:
Marc Grijalvo Pujol  / Lluís Mundet i Cerdan
Idioma de les classes:
Català (100%)

Competències

  • 1. Adquirir coneixements bàsics en les disciplines que estudien el turisme
  • 14. Analitzar i reflexionar sobre la dimensió transversal del turisme i el seu caràcter evolutiu.
  • 15. Identificar i comprendre els principals agents turístics
  • 21. Utilitzar la terminologia i el llenguatge dels diversos àmbits turístics
  • CG.7 Evaluar la propia actividad y el propio aprendizaje y elaborar estrategias para mejorarlos.
  • CG.4 Recoger y seleccionar información de forma eficaz y eficiente, en función de objetivos predeterminados, y de diferente procedencia y formato, respetando la autoría de las fuentes.
  • CE.9 Utilizar la terminología y el lenguaje de los diversos ámbitos turísticos
  • CE.5 Distinguir y comprender los principales agentes turísticos
  • CE.4 Reflexionar y analizar con espíritu crítico el turismo y su dimensión transversal y evolutiva.
  • CE.1 Adquirir conocimientos básicos en las disciplinas que estudian el turismo

Continguts

1. Turisme i turistes

2. Història del turisme

3. Magnituds i dades turístiques

4. Institucions turístiques

5. Empreses turístiques

6. Tipologies de turisme

Activitats

Tipus d’activitat Hores amb professor Hores sense professor Hores virtuals amb professor Total
Anàlisi / estudi de casos 8,00 26,00 0 34,00
Debat 3,00 5,00 0 8,00
Prova d'avaluació 4,50 32,00 0 36,50
Sessió expositiva 23,00 25,00 0 48,00
Treball en equip 1,50 22,00 0 23,50
Total 40,00 110,00 0 150

Bibliografia

  • Boyer, Marc (cop. 1999 ). Histoire du tourisme de masse . Paris: Presses Universitaires de France. Catàleg
  • Boyer, Marc (1982 ). Le Tourisme . Paris: Éditions du Seuil. Catàleg
  • Corbin, Alain (D.l. 1995 ). L'Avènement des loisirs 1850-1960 . Paris: Aubier. Catàleg
  • Donaire, José Antonio (2008 ). Turisme cultural entre l'experiència i el ritual . Bellcaire: Vitel·la. Catàleg
  • MacCannell, Dean (2003 ). El Turista : una nueva teoría de la clase ociosa . Barcelona: Melusina. Catàleg
  • Lickorish, Leonard J. (DL 2000 ). Una Introducción al turismo . Madrid: Síntesis. Catàleg
  • MacCannell, Dean (2007 ). Lugares de encuentro vacíos . [Barcelona]: Melusina. Catàleg
  • Moret, Xavier (2008 ). Viatge per la Costa Brava : paisatge, memòria, glamur i turisme . Figueres: Brau. Catàleg
  • Sancho, Amparo Buhalis, Dimitrios (1998 ). Introducción al turismo . Madrid: Organización Mundial del Turismo. Catàleg
  • Turner, Louis (1991 ). La Horda dorada . Madrid: Endymion. Catàleg
  • Urry, John (2004 ). La Mirada del turista . Lima: Universidad de San Martín de Porres. Catàleg
  • Urry, John (1995 ). Consuming places . New York: Routledge. Catàleg
  • Vera Rebollo, José Fernando (2011 ). Análisis territorial del turismo y planificación de destinos turísticos . Valencia: Tirant lo Blanch. Catàleg

Avaluació i qualificació

Activitats d'avaluació:

Descripció de l'activitat Avaluació de l'activitat % Recuperable
Testos realitzats individualment (10%) Previ a l’inici de la classe, s’haurà de realitzar un test amb unes 10 preguntes relacionades amb les diapositives i els continguts de la classe / tema que es tractarà. 10 No
Activitats aula: 50% (només s'agafarà de manera aleatòria alguns grups) Sistema de classes:

Es penjarà un cronograma de les classes i els continguts relacionats amb cada classe.
Es pengen els materials de cada sessió al començament de la setmana, on es penja tot el que es treballarà aquella setmana.
Previ a l’inici de la classe, s’haurà de realitzar un test amb unes 10 preguntes relacionades amb les diapositives i els continguts de la classe / tema que es tractarà.
La classe s’inicia amb una síntesi de 30 minuts amb aquelles coses clau que volem que tinguin clares/dubtes dels estudiants.
Un cop fet, passem a treballar un cas pràctic relacionat amb el material penjat (l’hora restant). Es treballa amb diferents formats en funció del disseny d’aquella sessió, normalment treballs i activitats amb grup; configurant grups estables. Es pot arribar a permetre un canvi de grups a mitjans de l’assignatura.
50 No
Examen (40%) de la nota. Nota mínima: 3 per a fer mitjana amb la resta de notes de l'assignatura Examen; 40% de la nota. Nota mínima un 3. 40

Qualificació

La nota de l'assignatura en avaluació continuada és la mitjana ponderada de les diferents notes de les activitats d'avaluació.
Cal tenir en compte que no s'acceptarà cap treball o pràctica fora de la data fixada de lliurament.
És necessita assolir una nota mínima d'un 3 a l'examen per tal de poder fer mitjana amb la resta de notes de l'assignatura.

Criteris específics de la nota «No Presentat»:
Es considera no presentat l’estudiant que ha realitzat menys del 50% de les activitats d’avaluació continuada o no s’ha presentat a l’avaluació única.

Avaluació única:
L’avaluació única es farà amb un únic examen en la data fixada. Aquesta data serà publicada abans de l’inici del semestre i serà abans que finalitzi l’avaluació continuada.

Requisits mínims per aprovar:
Per considerar superada l’assignatura, caldrà obtenir una qualificació mínima de 5.0

Tutoria

A través del correu electrònic directe als professors de l’assignatura podeu concertar trobades per fer tutories.
Respondrem els correus en un màxim 24 hores en dies laborables.
Aquesta es podrà fer tant de forma presencial com de forma remota a través del canal especificat al moodle

Comunicacio i interacció amb l'estudiantat

Es crea un fòrum obert al Moodle de l’assignatura on s’informarà de totes les qüestions relatives de l’assignatura. En aquest fòrum, a més, els estudiants podran fer preguntes que es respondran per tal de que tots els estudiants tinguin la mateixa informació. Aquest canal serà el canal de comunicació ordinari entre professor i cada estudiant fora de les hores de classe (amb una resposta màxima de 24 hores en dies lectius).
L'altre via de comunicació i interacció serà mitjançant el correu electrònic.

Observacions

Per a qualsevol dubte podeu contactar o demanar tutoria, amb cita prèvia, als diferents responsables docents de l'assignatura:

Lluís Mundet: lluis.mundet@udg.edu
Marc Grijalvo: marc.grijalvo@udg.edu

Modificació del disseny

Modificació de les activitats:
El disseny de les assignatures s’ha fet per la docència de l’escenari -Presencial
En cas que es modifiqui la presencialitat, l'assignatura mantindrà la docència en els criteris establerts des de la facultat, emprant les diferents eines possibles per a mantenir la docència.

Tutoria i comunicació:
La Tutoria i comunicació amb l’estudiantat es farà tal i com es defineix en la pestanya de Tutoria i Comunicació en tots els escenaris

Escull quins tipus de galetes acceptes que el web de la Universitat de Girona pugui guardar en el teu navegador.

Les imprescindibles per facilitar la vostra connexió. No hi ha opció d'inhabilitar-les, atès que són les necessàries pel funcionament del lloc web.

Permeten recordar les vostres opcions (per exemple llengua o regió des de la qual accediu), per tal de proporcionar-vos serveis avançats.

Proporcionen informació estadística i permeten millorar els serveis. Utilitzem cookies de Google Analytics que podeu desactivar instal·lant-vos aquest plugin.

Per a oferir continguts publicitaris relacionats amb els interessos de l'usuari, bé directament, bé per mitjà de tercers (“adservers”). Cal activar-les si vols veure els vídeos de Youtube incrustats en el web de la Universitat de Girona.