Estudia > Oferta formativa > Oferta d'assignatures > Detall de l'assignatura
Anar al contingut (clic a Intro)
UdG Home UdG Home
UdG 30 anys
Tancar
Menú

Estudia a la UdG

Dades generals

Curs acadèmic:
2014
Descripció:
Teoria i fonaments de les arts
Crèdits:
6

Grups

Grup A

Durada:
Semestral, 1r semestre
Professorat:
Idioma de les classes:

Altres Competències

  • Estudi de la història de les idees estètiques, de Plató a Kant

Continguts

1. Introducció: Aproximació a la problemàtica de l’estètica filosòfica

2. Història de les Idees estètiques

          2.1. El rerafons de la tradició antiga

                    2.1.1. Plató: la metafísica de la bellesa

                    2.1.2. Aristòtil: la tradició de la poètica

                    2.1.3. Plotí: la bellesa artificial

          2.2. Els fonaments de l’estètica moderna

                    2.2.1. A.G. Baumgarten: el naixement de l'estètica moderna

                    2.2.2. I. Kant: el lloc sistemàtic de l’estètica filosòfica

Activitats

Tipus d’activitat Hores amb professor Hores sense professor Total
Lectura / comentari de textos 0 105,00 105,00
Prova d'avaluació 3,00 0 3,00
Sessió expositiva 42,00 0 42,00
Total 45,00 105,00 150

Bibliografia

  • Plató (1924). Convit; Fedre; República III i X. Fundació Bernat Metge.
  • Aristòtil (1946). Poètica. F. Bernat Metge.
  • Plotí (1982). Ennèades I, 6 i V, 8. Gredos.
  • Kant (2005). Crítica de la facultat de jutjar (Analítiques del bell i del sublim). Edicions 62.
  • Tatarkiewicz, W. (1991). Historia de la estética. Madrid: Akal.

Avaluació i qualificació

Activitats d'avaluació:

Descripció de l'activitat Avaluació de l'activitat %
Examen final Coneixement de la matèria i competència a l'hora d'expressar-lo

Qualificació

L'avaluació es farà a partir d'un examen final (un comentari de text)i la presentació d'un treball (prèvia entrevista amb el professor).

Observacions

Els primers dies de classe es facilitaran més extenses indicacions bibliogràfiques (accessibles ja com a document adjunt a la pàgina web de l'assignatura)

Escull quins tipus de galetes acceptes que el web de la Universitat de Girona pugui guardar en el teu navegador.

Les imprescindibles per facilitar la vostra connexió. No hi ha opció d'inhabilitar-les, atès que són les necessàries pel funcionament del lloc web.

Permeten recordar les vostres opcions (per exemple llengua o regió des de la qual accediu), per tal de proporcionar-vos serveis avançats.

Proporcionen informació estadística i permeten millorar els serveis. Utilitzem cookies de Google Analytics que podeu desactivar instal·lant-vos aquest plugin.

Per a oferir continguts publicitaris relacionats amb els interessos de l'usuari, bé directament, bé per mitjà de tercers (“adservers”). Cal activar-les si vols veure els vídeos de Youtube incrustats en el web de la Universitat de Girona.