Dades generals

Curs acadèmic:
2017
Descripció:
HABITATGE I ESPAIS INTERMEDIS
Crèdits ECTS:
3

Grups

Grup A

Durada:
Semestral, 1r semestre
Professorat:
MARIA PIA FONTANA  / FRANCISCO ALEJANDRO SIBILS ENSESA
Idioma de les classes:
Català (100%)

Competències

  • CB06 Coneixement adequat i aplicat a l'arquitectura i a l'urbanisme de les tècniques d'aixecament gràfic en totes les seves fases, des del dibuix d'apunts a la restitució científica.
  • CE05 Conèixer els problemes físics, les diferents tecnologies i la funció dels edificis de manera que es doti a aquests de condicions internes de comoditat i protecció dels factors climàtics.
  • CE07 Comprendre les relacions entre les persones i els edificis i entre aquests i el seu entorn, així com la necessitat de relacionar els edificis i els espais situats entre ells en funció de les necessitats i de l'escala humanes.
  • CE19 Coneixement adequat dels mètodes d'estudi de les necessitats socials, la qualitat de vida, l'habitabilitat i els programes bàsics d'habitatge.

Continguts

1. HABITATGE: ESPAIS INTERMEDIS Temes: Abstracció/ Arquitectura i Pintura/ Arquitectures comparades

Activitats

Tipus d’activitat Hores amb professor Hores sense professor Total
Anàlisi / estudi de casos 4 0 4
Elaboració de treballs 16 20 36
Sortida de camp 15 20 35
Total 35 40 75

Bibliografia

  • Rasmusen, Steen Eiler (2007). La experiencia de la arquitectura. Reverté. Catàleg
  • Díez, Rafael (2003). Variaciones sobre una casa. Fundación Caja de Arquitectos. Catàleg
  • AAVV (1998). Aprendiendo de sus casas. ETSAV.
  • Kramer, Karl (1966). Casas unifamiliares en grupo. GG.
  • Álvarez, Dario (2007). El jardin en la arquitectura del s. XX. Reverté.

Avaluació i qualificació

Activitats d'avaluació:

Descripció de l'activitat Avaluació de l'activitat %
Anàlisi de casos d'estudi Recollida de dades. No recuperable 40
Projecte d'habitatge Ponderació del treballs realitzats. Activitat no recuperable 50
Examen i exposició final de curs capacitat de síntesi i de coneixements adquirits a través del dibuix i la composició 10

Qualificació

avaluació continuada

Criteris específics de la nota «No Presentat»:
Es considera No Presentat la no assistència al 80% de les sessions