Estudia > Oferta formativa > Oferta d'assignatures > Detall de l'assignatura
Anar al contingut (clic a Intro)
UdG Home UdG Home
Tancar
Menú

Estudia

Dades generals

Curs acadèmic:
2022
Descripció:
Introducció general a l’estètica com a disciplina de la filosofia a partir d’una presentació dels problemes sistemàtics fonamentals i un estudi històric dels autors clàssics i les seves teories principals des de la filosofía antiga fins al segle XVIII.
Crèdits ECTS:
6

Grups

Grup A

Durada:
Semestral, 1r semestre
Professorat:
Jorg Rudolf Zimmer
Idioma de les classes:
Català (100%)

Grup GG

Durada:
Semestral, 1r semestre
Professorat:
Jorg Rudolf Zimmer
Idioma de les classes:

Competències

  • CG2 - Comunicar-se oralment i per escrit de manera clara, coherent i correcta.
  • CG3 - Comprendre i comentar textos científics propis de la disciplina.
  • CE1 - Familiaritzar-se amb les teories i arguments dels principals filòsofs, així com les diferents línies d'interpretació del seu pensament.
  • CE4 - Fer servir doctrines filosòfiques històriques i contemporànies en els debats filosòfics actuals.

Continguts

1. Introducció

2. Plató i el problema del bell

3. Mimesis. Aristòtil i el problema de l'art

4. Forma i matèria. Plotí i les conseqüències

5. Transformacions medievals de la terminologia estètica

6. A. G. Baumgarten: L'estètica com a disciplina de la filosofia

7. Kant i el judici estètic

8. Contingut monogràfic

Activitats

Tipus d’activitat Hores amb professor Hores sense professor Hores virtuals amb professor Total
Anàlisi / estudi de casos 43,00 72,00 35,00 150,00
Total 43,00 72,00 35,00 150

Bibliografia

  • Aristòtil (1946). Poètica. Barcelona: Fundació Bernat Metge.
  • Baumgarten, A.G. (1988). Theoretische Ästhetik. Hamburg: Meiner.
  • Kant, I. (2005). Crítica de la facultat de jutjar. Barcelona: Edicions 62.
  • Levinson, J. (2003). The Oxford handbook of aesthetics. Oxford: Oxford University Press.
  • Plató (1924). Convit; Fedre; República. Barcelona: Fundació Bernat Metge.
  • Plotí (1982). Enneades. Madrid: Gredos.
  • Tatarkiewicz,W. (1991). Hisöria de la estética. Madrid: Akal.
  • Valverde, J.M. (2011). Breve história y antología de la estética. Barcelona: Planeta.

Avaluació i qualificació

Activitats d'avaluació:

Descripció de l'activitat Avaluació de l'activitat % Recuperable
Treball sobre lectura obligatòria Nota mínima de 4 per fer mitjana amb l'examen 50
Examen final Nota mínima de 4 per fer mitjana amb el treball 50

Qualificació

Per aprovar el curs caldrà haver aprovat amb nota mitjana de 5 en avaluació continuada (nota mínima de 4 amb exercisis parcials) i nota 5 en cas d'examen únic final.

Criteris específics de la nota «No Presentat»:
Obtindrà la qualificació de "No presentat" (NP) l'estudiant que hagi deixat de presentar qualsevol dels exercisis d'avaluació

Avaluació única:
L'estudiant pot demanar substituir l'avaluació continuada per un únic examen escrit sobre la totalitat del programa de l'assignatura que valdrà el 100% de la nota

Requisits mínims per aprovar:
Per considerar superada l’assignatura, caldrà obtenir una qualificació mínima de 5.0

Tutoria

Les tutories presencials es fan en hores indicades i convingudes al despatx del professor. Tutories online en hores convingudes

Comunicacio i interacció amb l'estudiantat

Moodle i correu electrònic UdG

Modificació del disseny

Modificació de les activitats:
En cas que la situació pandèmica ho requereixi i les autoritats ho indiquin, les classes presencials es poden fer online.

Modificació de l'avaluació:
En cas que la situació pandèmica ho requereixi i les autoritats ho indiquin, l'examen final es pot modificar en un format presentable online

Tutoria i comunicació:
En cas que la situació pandèmica ho requereixi, les tutories es fan únicament en format online.

Escull quins tipus de galetes acceptes que el web de la Universitat de Girona pugui guardar en el teu navegador.

Les imprescindibles per facilitar la vostra connexió. No hi ha opció d'inhabilitar-les, atès que són les necessàries pel funcionament del lloc web.

Permeten recordar les vostres opcions (per exemple llengua o regió des de la qual accediu), per tal de proporcionar-vos serveis avançats.

Proporcionen informació estadística i permeten millorar els serveis. Utilitzem cookies de Google Analytics que podeu desactivar instal·lant-vos aquest plugin.

Per a oferir continguts publicitaris relacionats amb els interessos de l'usuari, bé directament, bé per mitjà de tercers (“adservers”). Cal activar-les si vols veure els vídeos de Youtube incrustats en el web de la Universitat de Girona.