Dades generals

Curs acadèmic:
2018
Descripció:
Els continguts van dirigits a tenir la capacitat de valorar des de la perspectiva de la fisioteràpia l'estat funcional del pacient/usuari, considerant els aspectes físics, psicològics i socials del mateix. Identificació d'estructures normals i alterades mitjançant la palpació. Proves específiques per a diagnòstic de lesions múscul esquelètiques.
Crèdits ECTS:
6

Grups

Grup A

Durada:
Semestral, 1r semestre
Professorat:
PEDRO LUIZ FLORES FAGNANI  / ANDREA FUENTE VIDAL  / SAMUEL MATTHEW YOUNG
Idioma de les classes:
Anglès (100%)

Competències

  • Tenir la capacitat d'aprenentatge autònom
  • Resoldre problemes
  • Resoldre problemes complexos de forma efectiva en el camp de la Fisioteràpia.
  • Aplicar pensament crític, lògic i creatiu, mostrant dots d'innovació.
  • Valorar l'estat funcional del pacient, considerant els aspectes físics, psicològics i socials.
  • Valoració diagnòstica de cures de Fisioteràpia segons les normes i amb els instruments de validació reconeguts internacionalment.

Continguts

1. Unit 1 - Introduction and Background

2. Unit 2 - Shoulder

3. Unit 3 - Elbow & Forearm

4. Unit 4 - Wrist & Hand

5. Unit 5 - Hip

6. Unit 6 - Knee

7. Unit 7 - Ankle & Foot

Activitats

Tipus d’activitat Hores amb professor Hores sense professor Total
Prova d'avaluació 12 0 12
Simulacions 60 78 138
Total 72 78 150

Bibliografia

  • Hislop HJ, Montgomery J. (2010). Daniels and Worthingham’s Muscle Testing. 8th Edition.. Saunders-Elsevier.
  • Iyer KM (2012). Clinical Examination in Orthopedics. Springer-Verlag .
  • Hoppenfeld S. (1995). Physical Examination of the Spine and Extremities. Pearson.
  • Bhandari M. (2012). Evidence-based Orthopedics. Wiley-Blackwell.
  • Brukner P, Khan K (2017). Clinical Sports Medicine (5th Edition). Sydney: McGraw Hill Education.

Avaluació i qualificació

Activitats d'avaluació:

Descripció de l'activitat Avaluació de l'activitat %
Practical Exam 1 Mid-term exam 10
Practical Exam 2 Mid-term exam 20
Practical Exam 3 Mid-term exam 30
Case study. Peer mark Case study 5
Case study. Teacher mark Teachers' mark 10
Theory exam Multiple-choice type. 25

Qualificació

a. Students must obtain a mínimum of 5/10, once their three practical exams are averaged out according to their respective percentual values (practical exam 1 10%; practical exam 2 20%; practical exam 3 30%), in order to pass the subject. Students not reaching 5/10 on their practical exam block will have to take BCE at the end of the semester.
b. Attendance to this class is mandatory.
c. Exam date change requests will not be taken into consideration.

Criteris específics de la nota «No Presentat»:
Any student not having overcome the subject by means of the mid-term exams and not reporting to the minimal competences exam will be evaluated as "not sat".

Observacions

This is a hands-on practical class. You are expected to practice respectfully. Rings, bracelets or long nails are not allowed during clases or exams. You must wear your full uniform during practical exams.