Admissió amb titulacions estrangeres

Estudiants amb titulacions obtingudes d’acord amb sistemes educatius estrangers

Els estudiants amb títols estrangers no homologats també poden ser admesos als programes de doctorat. Per a això, a part d’emplenar la sol·licitud en línia  dins el termini establert, han de presentar a l’Escola de Doctorat la documentació següent:

  1. Còpia del DNI, NIE o passaport vigent.
  2. Còpia compulsada del títol oficial de màster i còpia compulsada de la certificació acadèmica on consti l’escala de valors de referència i on s’acrediti haver superat el mínim de 60 crèdits.
  3. Còpia compulsada del títol de llicenciat, enginyer, arquitecte, diplomat, o nivell equivalent, i còpia compulsada de la certificació acadèmica on consti l’escala de valors de referència.
  4. Còpia compulsada del certificat expedit pel Ministeri d’Educació del país que emet els documents, de l’organisme competent, en què s’acrediti que la titulació presentada (grau i màster) faculta per accedir als estudis de doctorat en aquell país.

De la relació anterior, si els documents 2 i 3 no estan escrits en cap dels idiomes oficials del nostre país, han de ser traduïts per una de les instàncies següents:

De totes maneres, s’ha de tenir en compte que:

  • Si la documentació original és expedida per la universitat d’origen en anglès, no és necessària cap traducció.
  • També s’acceptarà la documentació acadèmica traduïda a l’anglès.

Tota aquesta documentació (traduccions incloses) ha de ser legitimada per les autoritats pertinents. Els tràmits de legalització de la documentació adjunta varien segons el país on s’hagi cursat la llicenciatura o estudi equivalent:

  1. Països membres de la Unió Europea  o signants de l’acord sobre l’espai econòmic europeu . Per als documents expedits en aquests països no serà necessària cap mena de legalització.
  2. Països que han subscrit el Conveni de la Haia . Els documents hauran d’incloure la postil·la de la Haia, emesa per les autoritats competents del país d’origen.
  3. Països que han subscrit el Conveni Andrés Bello . Quan el país sigui també signant del Conveni de la Haia, es podrà seguir el procediment establert per a aquest, més senzill. En cas contrari, els documents hauran de ser legalitzats per via diplomàtica, per a la qual cosa hauran de ser presentats als organismes següents:
    • El Ministeri d’Educació del país d’origen, per a títols i certificats d’estudis.
    • El Ministeri d’Afers Exteriors del país on es van expedir aquests documents.
    • La representació diplomàtica o consular de l’Estat espanyol en aquest país.
  4. Resta de països. Els documents hauran de ser legalitzats per via diplomàtica, per a la qual cosa hauran de ser presentats als organismes següents: 
    • El Ministeri d’Educació del país d'origen, per a títols i certificats d’estudis, i el ministeri corresponent per a certificats de naixement i nacionalitat.
    • El Ministeri d’Afers Exteriors del país on es van expedir aquests documents.
    • La representació diplomàtica o consular de l’Estat espanyol en aquest país.

Els documents expedits per autoritats diplomàtiques o consulars d’altres països a Espanya s’han de legalitzar al Ministeri espanyol d’Afers Exteriors i de Cooperació.

L’Escola de Doctorat revisarà aquesta documentació i verificarà que es compleixin els requisits d’accés.