Anar al contingut (click a Intro)
Tancar
Menú
Identificació

Estudia a la UdG

Dades generals

Curs acadèmic:
2019
Descripció:
Aproximació a algunes qüestions rellevants de la filosofia contemporània
Crèdits:
3

Grups

Grup A

Durada:
Semestral, 2n semestre
Professorat:
ANNA QUINTANAS FEIXAS
Idioma de les classes:
Català (100%)

Competències

  • CB1 Seleccionar de manera adequada les fonts i la informació que permetin desenvolupar una recerca original que aporti nous coneixements en el camp de les ciències humanes.
  • CB2  Analitzar problemes nous en tota la seva complexitat i proposar la seva solució des d'una perspectiva multidisciplinària.
  • CE2  Explorar noves vies de creació de coneixement, en investigacions concretes de l'àmbit humanístic, a partir del coneixement i la reflexió sobre una pluralitat de línies de recerca desenvolupades en aquest àmbit.
  • CE3  Avançar i aprofundir, en el registre que correspon a un postgrau, en el coneixement de problemàtiques concretes plantejades en les diferents disciplines de l'àmbit de les ciències humanes.
  • CE4  Aplicar, en investigacions concretes de l'àmbit humanístic, la terminologia i els marcs conceptuals adequats i estar en condicions de relacionar els problemes específics d'aquestes investigacions amb les teories de referència.
  • CE6  Analitzar i interpretar, amb el màxim rigor acadèmic, i en la seva forma original, les fonts primàries de les investigacions en ciències humanes, ja siguin documentals, materials o iconogràfiques.

Continguts

1. La racionalitat del neoliberalisme

Activitats

Tipus d’activitat Hores amb professor Hores sense professor Total
Classes participatives 30 0 30
Seminaris 17 28 45
Total 47 28 75

Bibliografia

  • M. Foucault (2012). Nacimiento de la biopolítica. Akal.
  • Han, Byung-Chul (2014). Psicopolítica :. Barcelona: Herder. Catàleg
  • Friedrich, Sebastian (2018). La Sociedad del rendimiento : (Primera edición). Pamplona: Katakrak Liburuak. Catàleg
  • Chomsky, Noam (2000). El Beneficio es lo que cuenta :. Barcelona: Crítica. Catàleg
  • Laval, Christian (2015). Común :. Barcelona: Gedisa. Catàleg
  • Laval, Christian (2013). La nueva razón del mundo :. Barcelona: Gedisa. Catàleg

Avaluació i qualificació

Activitats d'avaluació:

Descripció de l'activitat Avaluació de l'activitat %
Exposició oral i treball escrit Capacitat d'expressió oral i escrita. Capacitat d'anàlisi crítica dels textos treballats. Bibliografia utilitzada 100

Qualificació

Coneixements adquirits.
Capacitat d'expressió oral i escrita.
Capacitat d'anàlisi crítica.
Bibliografia utilitzada.

Criteris específics de la nota «No Presentat»:
No realitzar alguna de les activitats d'avaluació