Anar al contingut (clic a Intro)
UdG Home UdG Home
UdG 30 anys
Tancar
Menú

Estudia a la UdG

Dades generals

Curs acadèmic:
2021
Descripció:
Aquest curs introdueix l'alumnat als principals debats de la teoria política feminista i explora la relació entre la teoria i la pràctica feminista. Analitzarem el pensament feminista contemporani des d'una varietat de perspectives i enfocaments teòrics. Qui és/quins són els subjectes polítics del feminisme(s)? Què vol dir ser feminista? Quins tipus de temes són importants per les politòlogues feministes? Quina és la influència de la raça, classe, sexualitat o identitat de gènere en la perspectiva feminista? Aquest curs reflexiona al voltant dels debats centrals en la teoria política feminista, com per exemple la relació entre conceptes com el sexe, gènere i sexualitat, el rol del patriarcat, i la interseccionalitat. Aquest curs s'imparteix íntegrament en ANGLÊS.
Crèdits ECTS:
3

Grups

Grup A

Durada:
Semestral, 1r semestre
Professorat:
EDURNE LARRACOECHEA BOHIGAS
Idioma de les classes:
Anglès (100%)

Competències

  • CG1. Aprendre de manera autònoma
  • CG2. Treballar en equip
  • CG3. Seleccionar, analitzar i avaluar críticament la informació
  • CG5. Comunicar-se correctament de manera oral i escrita
  • CG7. Utilitzar les tecnologies de la comunicació i la informació aplicades a l'àmbit d'estudi
  • CE1. Reconèixer i analitzar les principals teories i enfocaments de les Ciències Polítiques i de l'Administració
  • CE2. Reconèixer i analitzar les teories polítiques contemporànies
  • CE8. Identificar i valorar la dimensió històrica dels processos polítics i socials
  • CE11. Analitzar i interpretar la realitat social i les situacions de canvi polític i social

Continguts

1. Feminist theories

2. The category of analyses: gender

3. Body, sexuality and desire

4. Race and interseccionality

5. Queer and Trans Politics

6. Feminist Economics

7. Feminist Epistemology

Activitats

Tipus d’activitat Hores amb professor Hores sense professor Hores virtuals amb professor Total
Elaboració individual de treballs 0 20,00 0 20,00
Lectura / comentari de textos 10,00 24,00 0 34,00
Sessió participativa 21,00 0 0 21,00
Total 31,00 44,00 0 75

Bibliografia

  • Ahmed, Sara (2017). Living a Feminist Live. Duke University Press.
  • Anzaldúa, Gloria. (2016). Borderlands =. Madrid: Capitán Swing. Catàleg
  • Beauvoir, Simone de. (1998). El Segundo sexo. Madrid: Instituto de la Mujer. Catàleg
  • Butler, Judith. (2004). Undoing gender. Boca Raton: Routledge.
  • Butler, Judith. (2006). Gender trouble :. New York: Routledge. Catàleg
  • Federici, Silvia (2004). Caliban and the Witch. Autonomedia.
  • Finlayson, Lorna (2016). An Introduction to Feminism. Cambridge University Press.
  • Fraser, Nancy. (1989). Unruly practices :. Minneapolis: University of Minnesota Press, a http://ebookcentral.proquest.com/lib/bibliotecaudg-ebooks/detail.action?docID=310198
  • Halberstram, J. Jack (2014). Gaga Feminism: Sex, Gender and the End of Normal. Beacon Press.
  • Hooks, Bell. (2000). Feminist theory : (2nd ed). London: Pluto Press. Catàleg
  • Kolmar, Wendy K.. Bartkowski, Frances. (2005). Feminist theory : (2nd ed.). Boston [etc.]: McGraw-Hill. Catàleg
  • MacKinnon, Catharine A. (1989). Toward a Feminist Theory of the State. Harvard Univesity Press.
  • Squires, Judith (1999). Gender in Political Theory. Polity Press.
  • Waylen, Georgina et al. (eds) (2013). The Oxford Handbook of Gender and Politics. Oxford University Press.
  • Young, Iris Marion (1987). Justice and the Politics of Difference. Princenton University Press.

Avaluació i qualificació

Activitats d'avaluació:

Descripció de l'activitat Avaluació de l'activitat % Recuperable
Active participation in the discussions held during the seven sessions of the course Participation in class is of great importance, contributing critical ideas to the debates based on the compulsory readings provided 20 No
Essays/summaries of three of the compulsory readings The readings can be found in the Moodle platform for each session and are to be sent by email on the corresponding day before each lecture, maximum 1,000 words. 40
Essay on a topic of your own choosing related to the course The main evaluation activity will consist of an analytical work on some of the topics to be chosen by the student. Maximum 3,000 words. 40

Qualificació

• Active participation in the discussions held during the seven sessions of the course (20%).
• Essays/summaries of three of the compulsory readings included in the Moodle platform for each session (to be sent by email, 1,000 words) (40%)
• An essay of 3,000 words on a topic of their own choosing related to the course due on the 15th January (40%).

Criteris específics de la nota «No Presentat»:
Students who do not present either of the three activities will be considered as not presented

Avaluació única:
For those who fail to assist the course (students need to attend a minimum of 4 sessions in order to have access to traditional evaluation), evaluation will consist of:

1. An exam (60%)
2. Critical summaries of five of the compulsory readings (40%)

Requisits mínims per aprovar:
Per considerar superada l’assignatura, caldrà obtenir una qualificació mínima de 5.0

Per poder accedir a l'avaluació tradicional s'haurà d'assistir a un mínim de 4 de les 7 sessions que conformen l'assignatura.

Tutoria

Les tutories es faran online. Per tal de sol·licitar una tutoria s'haurà d'enviar un mail a edurne.larracoechea@udg.edu.

Comunicacio i interacció amb l'estudiantat

La docent es comunicarà amb l'estudiantat a través dels fòrums de la plataforma Moodle i via email. Així mateix, per contactar amb la docent, l'estudiantat haurà d'enviar un mail a edurne.larracoechea@udg.edu

Observacions

It is recommended to read the bibliography previously provided and the class attendance and participation in the debates

Assignatures recomanades

  • Política i gènere

Modificació del disseny

Modificació de les activitats:
En cas que no fos possible fer totes les sessions de forma presencial, aquestes passarien a un format presencial que consistiria en:
- 2 hores de classe online en l'horari de l'assignatura
- 1 hora de treball pràctic individual seguint les indicacions de la docent utilitzant recursos audiovisuals i altres materials.

Modificació de l'avaluació:
En cas que no fos possible fer totes les sessions de forma presencial, l'avaluació no es modificarà. L'únic canvi serà que l'assistència i participació (20%) s'avaluarà en base a l'assistència a les classes online en l'horari de l'assignatura i els treballs pràctics guiats a realitzar durant la mateixa.

Tutoria i comunicació:
Les tutories es faran online. Per tal de sol·licitar una tutoria s'haurà d'enviar un mail a edurne.larracoechea@udg.edu.

La docent es comunicarà amb l'estudiantat via email i via missatges als fòrums del Moodle.

Escull quins tipus de galetes acceptes que el web de la Universitat de Girona pugui guardar en el teu navegador.

Les imprescindibles per facilitar la vostra connexió. No hi ha opció d'inhabilitar-les, atès que són les necessàries pel funcionament del lloc web.

Permeten recordar les vostres opcions (per exemple llengua o regió des de la qual accediu), per tal de proporcionar-vos serveis avançats.

Proporcionen informació estadística i permeten millorar els serveis. Utilitzem cookies de Google Analytics que podeu desactivar instal·lant-vos aquest plugin.

Per a oferir continguts publicitaris relacionats amb els interessos de l'usuari, bé directament, bé per mitjà de tercers (“adservers”). Cal activar-les si vols veure els vídeos de Youtube incrustats en el web de la Universitat de Girona.