Anar al contingut (clic a Intro)
UdG Home UdG Home
Tancar
Menú
Identificació

Estudia a la UdG

Dades generals

Curs acadèmic:
2020
Descripció:
Estudi general de la història de l'art antic a Grècia.
Crèdits ECTS:
6

Grups

Grup A

Durada:
Semestral, 2n semestre
Professorat:
DAVID VIVO CODINA
Idioma de les classes:
Català (100%)

Competències

  • CG1- Buscar, seleccionar i utilitzar eficaçment informació de diferent procedència i format en funció d'objectius determinats, usant significativament les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC)
  • CG3- Llegir, comprendre i comentar textos científics propis de la disciplina i d'altres ciències afins
  • CE40- Analitzar i aplicar un coneixement diacrònic i contextualitzat de les diferents manifestacions artístiques i musicals que s'han succeït al llarg de la història en el domini universal i local
  • CE44- Adquirir i aplicar els coneixements bàsics de la iconografia

Continguts

1. El descobriment de l'Art Clàssic

2. Introducció al món hel.lènic.

3. El temple grec. Inicis, característiques i contexte.

4. La gènesi de la representació humana i la seva evolució en els períodes arcaic i sever.

5. La maduresa del clàssic.L'Atenes de Pèricles. Fídies i Policlet.

6. Alexandre Magne i Lissip

7. Urbanisme i arquitectura grega. La casa i el teatre.

8. La Pintura grega

9. El món hel.lenístic. Les Megàpolis i les seves escoles artístiques.

Activitats

Tipus d’activitat Hores amb professor Hores sense professor Hores virtuals amb professor Total
Anàlisi / estudi de casos 3,00 35,00 0 38,00
Lectura / comentari de textos 0 20,00 0 20,00
Prova d'avaluació 3,00 35,00 0 38,00
Sessió expositiva 30,00 0 0 30,00
Sortida de camp 4,00 0 0 4,00
Tutories de grup 10,00 0 10,00 20,00
Total 50,00 90,00 10,00 150

Bibliografia

  • Robertson, Martin (1985). El arte griego: Introducción a su história. Alianza. Catàleg
  • Boardman, John (1991). El arte griego. Destino. Catàleg
  • Pollit, J.J. (1989). El arte Helenístico. Nerea. Catàleg
  • Bianchi Bandinelli, R (1981). Del Helenismo a la Edad Media. Akal. Catàleg
  • Woodford, Susan (1985). Grecia y Roma. Gustavo Gili. Catàleg
  • Hölscher, Tonio (1983). Il linguaggio dell'arte romana. Un sistema semantico. Einaudi. Catàleg
  • Zanker, Paul (1992). Augusto y el poder de las imagenes. Alñianza. Catàleg

Avaluació i qualificació

Activitats d'avaluació:

Descripció de l'activitat Avaluació de l'activitat % Recuperable
Exàmen de contingut Capacitat de retentiva, d'adquisició de coneixements, d'anàlisi, de síntesi, de raonament i argumentació, de precisió, d'habilitats comunicatives i d'expressió escrita 50
Exàmen d'imatges Capacitat de retentiva visual i de precisió històrica. 30 No
Comentaris de text Es valorarà la capacitat d'anàlisi i comprensió de les lectures. 20 No

Qualificació

Els mitjans d’avaluació són els següents:

A/ Visionat per al reconeixement de documents gràfics. Una prova consistent en identificar 10 imatges d’obres vistes durant les classes (caldrà consignar el nom de l’obra, l’adscripció cultural i la datació de cada obra). Es valorarà la capacitat de retentiva visual i de precisió històrica.

B/ Comentaris sobre tres textos

C/ Prova escrita expositiva: una sessió al final de curs. En aquesta prova, es valorarà la capacitat de retentiva, d'adquisició de coneixements, d'anàlisi, de síntesi, de raonament i argumentació (més enllà de la mera exposició) i de precisió i habilitat comunicativa (que inclouen l’articulació coherent del discurs) en l’expressió escrita. L’examen consistirà en l’elaboració d’un tema a desenvolupar per escrit a partir del material donat a classe i les lectures efectuades personalment.

Totes les proves són obligatòries per tal de poder superar l'assignatura.

Criteris específics de la nota «No Presentat»:
Es considerarà NO PRESENTAT a l'alumne que no s'hagi avaluat de l'exàmen de contingut

Avaluació única:
Qui ho demani oportunament podrà fer una prova final única sobre tot el material de l'assignatura. Aquesta serà doble, d'imatges i de text.

Requisits mínims per aprovar:
Per considerar superada l’assignatura, caldrà obtenir una qualificació mínima de 5.0

Tutoria

Les tutories es feran presencialment en l'actual estat. També es poden fer per mitjà de correu electrònic o moodle

Comunicacio i interacció amb l'estudiantat

Presencial, per mail o moodle

Modificació del disseny

Modificació de les activitats:
En cas de tornar als escenaris III i IV les classes es continuaran fent on-line en el mateix horari, ja siguin en directe o prèviament gravades

Modificació de l'avaluació:
L'avaluació no es modificarà, únicament la manera de fer-la, de presencial a on-line

Tutoria i comunicació:
Les tutories i comunicacions seran via mail, moodle i excepcionalment per videoconferència