Anar al contingut (clic a Intro)
UdG Home UdG Home
UdG 30 anys
Tancar
Menú

Estudia a la UdG

Dades generals

Curs acadèmic:
2009
Descripció:
Coneixements bàsics de geologia. Interpretació de talls i mapes geològics
Crèdits:
4,5
Idioma principal de les classes:
Català
S’utilitza oralment la llengua anglesa en l'assignatura:
Poc (25%)
S’utilitzen documents en llengua anglesa:
Poc (25%)

Grups

Grup A

Durada:
Semestral, 2n semestre
Professorat:
CRISTINA FORTUNY DELGADO

Horaris:

Activitat Horari Aula
Teoria1 dl 17:30-19:30
Pràctiques de laboratori1 dt 17:30-19

Altres Competències

  • Obtenir uns coneixements bàsics dels continguts de la Geologia.
  • Conèixer del Treball de Camp aplicat a conceptes geològics.
  • Aproximar-se al medi natural de les comarques gironines.
  • Relacionar la Geologia amb la vida quotidiana.
  • Situar la Geologia dins del coneixement del medi i les ciències experimentals.
  • Desenvolupar activitats didàctiques relacionades amb la temàtica geològica.
  • Gestionar els recursos didàctics aplicats a la Geologia.
  • Destacar situacions engrescadores i educadores.

Continguts

1. Introducció a la Geologia. Branques de la Geologia.

2. Minerals, roques i fòssils.

3. Agents geològics externs.

4. Ampliació dels agents geològics externs: Els fenòmens atmosfèrics. El sòl. El riu. Les platges. Les glaceres.

5. La Terra. Tectònica de Plaques.

6. Agents geològics interns.

7. Interpretació i edició de talls geològics.

8. Interpretació de mapes.

9. Recursos geològics i didàctics a internet.

10. Introducció al Treball de Camp.

11. Espais d'interès natural.Coneixement del medi de les comarques gironines.

12. Geologia de Catalunya.

Activitats

Tipus d’activitat Hores amb professor Hores sense professor Total
Total 0 0 0

Bibliografia

  • RUDEL, A. (1982). Geología. Ed. Hora, S.A..
  • ANGUITA,F.; MORENO,F. (1993). Procesos geológicos externos.. Ed.Rueda..
  • ANGUITA, F.; MORENO.F. (1991). Procesos geológicos internos.. Ed.Rueda.
  • PEDRINACI, E. (2001). Los procesos geológicos internos. Sintesis Educación.
  • Varis (1985). Història Nautral dels Països Catalans.. Enciclopedia Catalana..
  • Col·lecció "Girona itineraris" (1999). La pedra de Girona.. Ajuntament de Girona.La Caseta de la Devesa.

Avaluació i qualificació

Activitats d'avaluació:

Descripció de l'activitat Avaluació de l'activitat %

Qualificació

Mètodes docents:
A l'aula s'exposarà per part del professor la temàtica geològica a tractar juntament amb les aplicacions pràctiques a realitzar per part de l'alumne. Les sessions teòriques i pràctiques s'aniran combinant i es realitzaran a l'aula o al laboratori.
A l'inici de cada tema es buscarà de relacionar amb la vida quotidiana, a travès dels coneixements inicials dels alumnes. A continuació es desenvoluparà el tema i les explicacions del professor aniran acompanyades de preguntes als alumnes per tal d'incentivar la participació, així com revisió i discussió de temes. En les sessions pràctiques es realitzaran exercicis d'aplicació escolar a nivell grupal, fent un breu resum de les observacions i conclusions a nivell de recursos i docència.


Tipus d'exàmens:
L'avaluació es realitzarà en funció de diferents paràmetres:
- Participació a classe i treball diari.
- Realització de treballs: grup, individual.
- Resolució d'exercicis diàris i exercici final.

Observacions

Assignatura interessant per completar coneixements del medi natural. I per tots aquells que mostrin inquietuds cap a la didàctica de les ciències experimentals.
No es requereix de coneixements de Geologia a nivell avançat, temàtica planera.

Escull quins tipus de galetes acceptes que el web de la Universitat de Girona pugui guardar en el teu navegador.

Les imprescindibles per facilitar la vostra connexió. No hi ha opció d'inhabilitar-les, atès que són les necessàries pel funcionament del lloc web.

Permeten recordar les vostres opcions (per exemple llengua o regió des de la qual accediu), per tal de proporcionar-vos serveis avançats.

Proporcionen informació estadística i permeten millorar els serveis. Utilitzem cookies de Google Analytics que podeu desactivar instal·lant-vos aquest plugin.

Per a oferir continguts publicitaris relacionats amb els interessos de l'usuari, bé directament, bé per mitjà de tercers (“adservers”). Cal activar-les si vols veure els vídeos de Youtube incrustats en el web de la Universitat de Girona.