Anar al contingut (clic a Intro)
UdG Home UdG Home
UdG 30 anys
Tancar
Menú

Estudia a la UdG

Dades generals

Curs acadèmic:
2010
Descripció:
Crèdits:
12
Idioma principal de les classes:
Català
S’utilitza oralment la llengua anglesa en l'assignatura:
Sense especificar
S’utilitzen documents en llengua anglesa:
Sense especificar

Grups

Grup A

Durada:
Anual
Professorat:

Competències

  • Gestionar el temps a través de una planificació coherent amb les tasques a realitzar.
  • Utilitzar l’enginy i la creativitat per trobar solucions adequades a problemes inèdits.
  • Aplicar habilitats en les relacions interpersonals.
  • Treballar en equip tot manifestant la capacitat per assolir el rol que es demana en cada context.
  • Interpretar l’entorn adaptant-se al canvi.
  • Analitzar situacions complexes i dissenyar estratègies per a la seva resolució, individualment i en equip.
  • Exercir com a responsable (o director) de les comptes de les agències i consultores.
  • Desenvolupar estratègies conduents a establir una interacció fluida i competent entre el client i l’agència o consultora.

Continguts

1. Naixement de la publicitat moderna

2. La publicitat audiovisual al servei d'una estratègia comercial

3. Característiques específiques del missatge publicitari audiovisual

4. Anàlisi de les estructures publicitàries audiovisuals

5. Estructura narrativa: - La base del relat. - Història o contingut. - Personatges - Espai - Temps - Accions.

6. Estructura informativa. - Continguts que l'anunciant vol transmetre - Informació denotativa o connotativa

7. Estructura dramàtica. - Relacionat amb les accions de l'estructura narrativa. - Trama o subtrama

8. - Estructura persuasiva. - Qui ho diu - Com ho diu - Què diu - Constants persuasives

9. Avaluació narrativa i creativa - Estudiar quines són les estructures dominants i la seva justificació. - Estudiar quines són les estructures subsidiàries - Estudiar la integració de totes elles en l'estructura narrativa - Estudiar les interaccions i les divergències de les estructures dominants i les estructures subsidiàries.

10. Propaganda.

11. La naturalesa de la propaganda - Història de la propaganda - La propaganda i l'educació - Propaganda encoberta o manifesta - La propaganda i el canvi de sistema de creences

12. La psicologia de la propaganda - La motivació - Els recursos de la propaganda.

13. La propaganda en les relacions internacionals - La propaganda a la 1ª Guerra Mundial - Els objectius de la propaganda.

14. La propaganda en el règim soviètic. - Agitació i propaganda - Les arts al servei de la revolució i la propaganda - La utilització del cinema com a eina de propaganda. - El realisme socialista

15. La propaganda en el règin nacionalsocialista - El culte al líder - L'endogrup vs. exogrup. La cosmologia nazi. - Documentals de propaganda: El triomf de la voluntat i Olimpíada de Leni Riefenstahl

16. La propaganda en democràcia. - La gran Depressió i el New Deal. - L'estratègia propagandística del govern Roosevelt. - La propaganda i la comunicació política davant els nous mitjans de comunicació no convencionals. - La "societat en xarxa" - El cas de l'11-14 M.

Activitats

Tipus d’activitat Hores amb professor Hores sense professor Total
Prova d'avaluació 12,00 20,00 32,00
Sessió expositiva 30,00 0 30,00
Sessió participativa 30,00 15,00 45,00
Sessió pràctica 60,00 45,00 105,00
Simulacions 30,00 90,00 120,00
Tutories de grup 10,00 0 10,00
Total 172,00 170,00 342

Bibliografia

  • Castells, Manuel (2003). L'era de la informació. Barcelona: Editorial UOC.
  • Clark, Toby (2000). Arte y Propaganda en el siglo XX. Madrid: Akal.
  • Bassat, Lluís (2001). El libro rojo de la publicidad. Barcelona: Plaza & Janés.
  • Cortés, José Angel (2001). La estrategia de la seducción. La programación en la neotelevisión.. Pamplona: EUNSA.
  • Darley, Andrew (2002). Cultura visual i digital. Barcelona: Paidós.
  • Fernández Díez, Federico i José Martínez Abadía (2000). Manual básico del lenguaje y la narrativa audiovisual. Madrid: Arcos Libros.
  • Lomas, Carlos (1996). El espectáculo del deseo. Usos y formas de la persuasión publicitaria. Barcelona: Ediciones Octaedro.
  • López Eire, Antonio (1998). La Retórica de la publicidad. Madrid: Arcos Libros.
  • Klein, Naomi (2007). No logo. Barcelona: Paidós.
  • Manovich, Lev (2005). El lenguaje de los nuevos medios de comunicación. La imagen en la era digital. Barcelona: Paidós.
  • Martí Escayol, Maria Antònia (1998). El llenguatge publicitari missatges publicitaris i societat. Barcelona: Graó DL.
  • Berrio, Jordi (2000). La comunicació en democràcia. Bellaterra: UAB.
  • Moreno, Isidro (2003). Narrativa audiovisual publicitaria. Barcelona: Paidós.

Avaluació i qualificació

Activitats d'avaluació:

Descripció de l'activitat Avaluació de l'activitat %
Exposició dels temes Coneixement dels continguts
Resolució de casos pràctics Capacitat de resoldre els casos en funció dels continguts relacionats
Exposició de continguts Coneixement dels continguts, expressió oral i capacitat de síntesi
Preparació, organització i execució d'una fira de productes innovadors. Habilitats organitzatives, seguiment de les pautes exposades als continguts, creativitat de les propostes.
Tutories Assistència a les tutories
Proves de seguiment i avaluació Conexixement dels continguts i domini de les competències

Qualificació

Escull quins tipus de galetes acceptes que el web de la Universitat de Girona pugui guardar en el teu navegador.

Les imprescindibles per facilitar la vostra connexió. No hi ha opció d'inhabilitar-les, atès que són les necessàries pel funcionament del lloc web.

Permeten recordar les vostres opcions (per exemple llengua o regió des de la qual accediu), per tal de proporcionar-vos serveis avançats.

Proporcionen informació estadística i permeten millorar els serveis. Utilitzem cookies de Google Analytics que podeu desactivar instal·lant-vos aquest plugin.

Per a oferir continguts publicitaris relacionats amb els interessos de l'usuari, bé directament, bé per mitjà de tercers (“adservers”). Cal activar-les si vols veure els vídeos de Youtube incrustats en el web de la Universitat de Girona.