Anar al contingut (clic a Intro)
UdG Home UdG Home
UdG 30 anys
Tancar
Menú

Estudia a la UdG

Dades generals

Curs acadèmic:
2021
Descripció:
Amb aquesta assignatura es pretén familiaritzar l'alumne amb els conceptes fonamentals relacionats amb les lleis de la mecànica, resistència de materials, estàtica i dinàmica de fluids, termodinàmica i electromagnetisme.
Crèdits ECTS:
6

Grups

Grup A

Durada:
Semestral, 1r semestre
Professorat:
JOAN SAURINA CANALS
Idioma de les classes:
Català (100%)

Competències

  • CB01 Analitzar situacions complexes i dissenyar estratègies per resoldre-les
  • CB03 Aplicar els coneixements adquirits a la resolució de problemes
  • CB05 Elaborar un raonament crític
  • CE06 Comprensió i domini dels conceptes bàsics sobre les lleis generals de la mecànica termodinàmica, camps, i ones i electromagnetisme i la seva aplicació per a la resolució de problemes propis de l'enginyeria
  • CE05 Comprensió i domini dels conceptes bàsics sobre les lleis generals de la mecànica termodinàmica, camps, ones i electromagnetisme i la seva aplicació per a la resolució de problemes propis de l'enginyeria.

Continguts

1. Introducció a la Física

2. Elasticitat

3. Estàtica de Fluids

4. Forces de cohesió en líquids

5. Dinàmica de Fluids Ideals

6. Dinàmica de Fluids viscosos

7. Termodinàmica

8. Electromagnetisme

Activitats

Tipus d’activitat Hores amb professor Hores sense professor Hores virtuals amb professor Total
Prova d'avaluació 8,00 28,00 0 36,00
Resolució d'exercicis 15,00 26,00 0 41,00
Sessió expositiva 0 25,00 30,00 55,00
Sessió pràctica 10,00 8,00 0 18,00
Total 33,00 87,00 30,00 150

Bibliografia

  • Tipler, Paul Allen (2005- ). Física : para la ciencia y la tecnología . Barcelona [etc.]: Reverté. Catàleg
  • Kane, Joseph W (1992 ). Física (2ª ed.). Barcelona [etc.]: Reverté. Catàleg
  • Jou i Mirabent, David (1994 ). Física para ciencias de la vida . Madrid [etc.]: McGraw-Hill. Catàleg
  • Serway, Raymond A (cop. 2005 ). Física : para ciencias e ingenierías (6ª ed.). México: International Thomson. Catàleg
  • Hecht, Eugene (2000 ). Física : álgebra y trigonometría . México: International Thomson. Catàleg
  • Cromer, Alan H (1981 ). Física para las ciencias de la vida (2ª ed). Barcelona [etc.]: Reverté. Catàleg
  • Cromer, Alan H (1986 ). Física : en la ciencia y en la industria . Barcelona [etc.]: Reverté. Catàleg
  • Gettys, W. Edward (cop. 2005 ). Física para ingeniería y ciencias (2ª ed.). México, D.F.: McGraw-Hill. Catàleg
  • Hewitt, Paul G (2007 ). Física conceptual (10ª ed.). México [etc.]: Pearson Educación. Catàleg

Avaluació i qualificació

Activitats d'avaluació:

Descripció de l'activitat Avaluació de l'activitat % Recuperable
Pràctiques de laboratori
Sessions de 2h que es desenvoluparan al laboratori docent.
S'haurà d'entregar el questionari resolt de cada pràctica per tal de que el professor pugui fer el seguiment d'aprenentatge de l'alumne. Els coneixements assolits s'avaluaran en una prova específica durant la prova final
20 No
Proves d'avaluació continuada (PAC). Prova d’avaluació continuada al llarg del curs.
Les prova serà escrita i consistirà en qüestions de teoria i problemes.
Els continguts correspondran a tota la matèria impartida fins el moment de la prova.
Durant la prova no es podran consultar apunts ni formularis de cap tipus. Tampoc es podrà fer servir calculadores amb capacitat de emmagatzemar documents.
20 No
Prova final. En el cas de no superar l'assignatura, aquesta prova final serà recuperable. 1. La nota de la prova final s'obtindrà a partir de la qualificació d'un examen escrit de teoria i problemes que tindrà lloc a final de curs.
2. Els continguts avaluats correspondran a tota la matèria impartida durant el curs.
60

Qualificació

1) L’assignatura s’avalua de forma que: un 40% són activitats d’avaluació continuada (pràctiques 20% + PAC 20%). Aquestes activitats no són recuperables i un 60% correspon a la prova final (teoria i problemes). Aquesta prova final és recuperable.
2) Les pràctiques de laboratori seran avaluades en una prova específica durant la prova final.
3) En el cas de no superar l'assignatura, aquesta es podrà recuperar mitjançant un examen escrit de teoria i problemes en les dates previstes pel centre, sempre i quan s'hagi realitzat la prova final, no es computin 2 o més faltes d'assitència a les classes de laboratori.
4) L’assistència a pràctiques serà obligatòria.
5) En el cas de dues o més faltes d'assistència a les sessions de pràctiques no justificades, l'estudiant no serà avaluat a la prova final. Per justificar una falta cal presentar la corresponent sol•licitud a la secretaria acadèmica de l'EPS.
6) Si durant les proves d’avaluació l'estudiant fa us d'apunts o formularis quedarà automàticament suspès (nota 0) i s'aplicarà la normativa vigent a l'escola per aquestes contingències.
7) Si durant les proves d’avaluació l'estudiant fa us d'una calculadora o dispositiu amb capacitat d'emmagatzemar documents quedarà automàticament suspès (nota 0).

Criteris específics de la nota «No Presentat»:
Un estudiant rebrà la qualificació de No Presentat si no assisteix a un mínim del 80% de les sessions pràctiques de laboratori i/o no realitza la prova final.

Avaluació única:
Aquells alumnes que decideixin no seguir l'avaluació continuada, podran examinar-se de l'assignatura en un sol examen al final de curs que correspondrà al 100% de l'assignatura (teoria, problemes i pràctiques de laboratori). Aquests alumnes ho hauran de comunicar al professor responsable abans del mes de desembre de 2021.

Requisits mínims per aprovar:
Per considerar superada l’assignatura, caldrà obtenir una qualificació mínima de 5.0

Tutoria

S'establiran horaris de tutories els dilluns, dimarts i dimecres del primer semestre (preferiblement per les tardes).

Comunicacio i interacció amb l'estudiantat

La comunicació serà via mail i via googlemeet quan s'hagin de fer classes on-line

Assignatures recomanades

  • Matemàtiques 1
  • Matemàtiques 2

Escull quins tipus de galetes acceptes que el web de la Universitat de Girona pugui guardar en el teu navegador.

Les imprescindibles per facilitar la vostra connexió. No hi ha opció d'inhabilitar-les, atès que són les necessàries pel funcionament del lloc web.

Permeten recordar les vostres opcions (per exemple llengua o regió des de la qual accediu), per tal de proporcionar-vos serveis avançats.

Proporcionen informació estadística i permeten millorar els serveis. Utilitzem cookies de Google Analytics que podeu desactivar instal·lant-vos aquest plugin.

Per a oferir continguts publicitaris relacionats amb els interessos de l'usuari, bé directament, bé per mitjà de tercers (“adservers”). Cal activar-les si vols veure els vídeos de Youtube incrustats en el web de la Universitat de Girona.