Anar al contingut (clic a Intro)
UdG Home UdG Home
UdG 30 anys
Tancar
Menú

Estudia a la UdG

Dades generals

Curs acadèmic:
2013
Descripció:
Introducció sistemàtica als problemes fonamentals en la metafísica contemporània
Crèdits:
6
Idioma principal de les classes:
Català
S’utilitza oralment la llengua anglesa en l'assignatura:
Poc (25%)
S’utilitzen documents en llengua anglesa:
Indistintament (50%)

Grups

Grup B

Durada:
Semestral, 2n semestre
Professorat:

Altres Competències

  • 1. Familiaritzar l'alumne amb el problema fonamental de la metafísica: els diferents aspectes de la qüestió del realisme 2. Insistir en la diferència entre investigació empírica i investigació conceptual 3. Reflexionar sobre problemes particulars que són al centre de la metafísica contemporània: especialment, de metafísica de la ment.

Continguts

1. 1. Tema 1. Realisme, Idealisme, Nominalisme, Relativisme, Fisicalisme 2. Tema 2. Aparença i Realitat. Qualitats Primàries i Secundàries. 3. Tema 3. Ment i Cos. 4. Tema 4. Llibertat, Causalitat i Necessitat. 5. Tema 5. Identitat Personal.

Activitats

Tipus d’activitat Hores amb professor Hores sense professor Total
Lectura / comentari de textos 0 60,00 60,00
Prova d'avaluació 6,00 49,00 55,00
Sessió expositiva 30,00 0 30,00
Tutories de grup 5,00 0 5,00
Total 41,00 109,00 150

Bibliografia

  • Corbí J. i J.L. Prades (2000). Minds, Causes and Mechanisms. Oxford: Blackwell.
  • Descartes, R. (1995). Meditacions Metafísiques . Barcelona : Edicions de 1984.
  • Locke, J. (1956). Ensayo sobre el entendimiento humano (1690). Mexico: F.C.E.
  • Plató (1924). Diàlegs . Barcelona : Bernat Metge.
  • Stroud, B. (2003). La búsqueda de la realidad.. Madrid : Síntesis .
  • Strawson, P. (1992). Libertad y Resentimiento. Mexico: UNAM.
  • Strawson, P (1997). Análisis y Metafísica. Barcelona: Paidós.
  • Hume, David (1985 ). Tratado de la naturaleza humana ([2ª ed.]). Barcelona: Orbis. Catàleg
  • Williams, Bernard (1985 ). Ethics and the limits of philosophy . Cambridge: Harvard University Press. Catàleg

Avaluació i qualificació

Activitats d'avaluació:

Descripció de l'activitat Avaluació de l'activitat %
Proves d'avaluació d'acord amb el Calendari oficial d'exàmens. Rigor, claredat i coherència.
Coneixement dels continguts del temari
100

Qualificació

Mètodes docents:
El curs combinarà quatre tipus de sessions docents: a)Sessions expositives a càrrec del professor de parts del temari en què hi ha menys suport bibliogràfic; b)Sessions de comentari de material bibliogràfic que els alumnes hauran d’haver llegit prèviament; c)Sessions de comentari d’algun text clàssic d’especial rellevància o dificultat; d)Sessions de discussió.
Tipus d'exàmens:
Examen únic. A més serà optativa la realització d'un petit assaig, sota la supervisió del professor, que haurà de ser discutit amb aquest per poder ser avaluat.

Observacions

Coneixements generals sobre Filosofia moderna.

Escull quins tipus de galetes acceptes que el web de la Universitat de Girona pugui guardar en el teu navegador.

Les imprescindibles per facilitar la vostra connexió. No hi ha opció d'inhabilitar-les, atès que són les necessàries pel funcionament del lloc web.

Permeten recordar les vostres opcions (per exemple llengua o regió des de la qual accediu), per tal de proporcionar-vos serveis avançats.

Proporcionen informació estadística i permeten millorar els serveis. Utilitzem cookies de Google Analytics que podeu desactivar instal·lant-vos aquest plugin.

Per a oferir continguts publicitaris relacionats amb els interessos de l'usuari, bé directament, bé per mitjà de tercers (“adservers”). Cal activar-les si vols veure els vídeos de Youtube incrustats en el web de la Universitat de Girona.