Estudia > Oferta formativa > Oferta d'assignatures > Detall de l'assignatura
Anar al contingut (clic a Intro)
UdG Home UdG Home
UdG 30 anys
Tancar
Menú

Estudia a la UdG

Dades generals

Curs acadèmic:
2021
Descripció:
Crítica visual de l'arquitectura. La visita arquitectònica i el viatge com a experiència formativa
Crèdits ECTS:
5

Grups

Competències

  • CB06 Coneixement adequat i aplicat a l'arquitectura i a l'urbanisme de les tècniques d'aixecament gràfic en totes les seves fases, des del dibuix d'apunts a la restitució científica
  • CE01 Conèixer la història i les teories de l'arquitectura, així com les arts, tecnologies i ciències humanes relacionades amb aquesta
  • CE02 Conèixer el paper de les belles arts com a factor que pot influir en la qualitat de la concepció arquitectònica
  • CE12 Capacitat per exercir la crítica arquitectònica

Continguts

1. Apunts de viatge. Aprenent a observar

2. Walkscapes. Caminar com a pràctica estètica. Itineraris i recorreguts

3. Observació crítica. Mirades transversals complementàries

4. Cartografies personals. La recerca a través de l'expressió

5. Formats. El resultat de fer-se preguntes

6. Tipus de viatges: reals i virtuals, a l'estranger i locals

7. Conferències, visites i activitats complementàries

Activitats

Tipus d’activitat Hores amb professor Hores sense professor Hores virtuals amb professor Total
Altres 9,00 15,00 0 24,00
Anàlisi / estudi de casos 16,00 30,00 0 46,00
Sessió expositiva 9,00 0 0 9,00
Treball en equip 16,00 30,00 0 46,00
Total 50,00 75,00 0 125

Bibliografia

  • Zevi, Bruno. (1976). Saber ver la arquitectura :. Barcelona: Poseidon. Catàleg
  • Jan Gehl (2006). La humanización del espacio urbano. Reverté. Catàleg
  • Francesco Careri (2015). Walkscapes El andar como práctica estética. Barcelona: Gustavo Gili. Catàleg
  • Solnit, Rebecca. (2015). Wanderlust :. Madrid: Capitán Swing. Catàleg
  • Italo Calvino (1996). Le cittá invisibili. Mondadori. Catàleg
  • Gabriele Basilico (2006). Arquitecturas Ciudades Visiones. La Fabrica.
  • Bacon, Edmund N.. (1976). Design of cities (Rev. ed.). Harmondsworth, England: Penguin Books. Catàleg
  • Sontag, Susan. (2005). Sobre la fotografía. Madrid: Alfaguara. Catàleg
  • Corner, James; MacLean Alex S (1996). Taking Measures Across the American Landscape. Yale University Press.

Avaluació i qualificació

Activitats d'avaluació:

Descripció de l'activitat Avaluació de l'activitat % Recuperable
Taller 1. Anàlisi i preparació del viatge a una ciutat europea El 1r bloc de l'assignatura consisteix en l'anàlisi i la preparació del document de viatge de curs a una ciutat europea. Mitjançant sessions de taller s'estableix una avaluació continuada amb una entrega final. 39 No
Taller 2. Recerca, anàlisi i producció d'un document de visita a indret local El 2n bloc de l'assignatura consisteix en la recerca, anàlisi i producció d'un document de visita a indret local. Mitjançant sessions de taller s'estableix una avaluació continuada amb una entrega final. 39 No
Conferències, visites i activitats complementàries Les activitats complementàries (conferències, visites, debats, exposicions…) complementen les sessions teòriques i pràctiques i compten amb exercicis avaluables. 22 No

Qualificació

Entrega Bloc 1. Viatge a l'estranger 39%

Entrega Bloc 2. Viatge local 39%

Entrega Bloc 3. Activitats complementàries (Individual) 22%


Criteris específics de la nota «No Presentat»:
És necessària l'assistència al 80% de les classes i l'entrega dels treballs parcials i finals.
La no assistència o no lliurament d’una activitat d’avaluació implicarà que aquesta sigui qualificada com a ‘No Presentat’.

Avaluació única:
Els estudiants que ho sol·licitin tindran dret a una avaluació alternativa.

Requisits mínims per aprovar:
Per considerar superada l’assignatura, caldrà obtenir una qualificació mínima de 5.0
En cas contrari, l’assignatura es considera suspesa i no es guarda cap nota per un altre curs acadèmic.
Comportarà la no superació de l’assignatura si es detecta qualsevol acció fraudulenta o no permesa en les activitats d'avaluació o en el moment de la seva correcció.

Tutoria

Les hores de tutoria seran a convenir amb el/la professor/a. En cas que les classes esdevinguin semi-presencials, les tutories seran mitjançant vídeo-conferència segons la plataforma recomanada per la UDG o via correu electrònic.

Comunicacio i interacció amb l'estudiantat

Es consensuaran les eines de comunicació i interacció amb el mateix estudiantat i seran presencials o telemàtiques.

Observacions

Es valorarà:
- La participació activa i propositiva durant les sessions presencials de teoria i taller.
- L'interès, la reflexió i el sentit crític en les temàtiques exposades i les activitats plantejades.
- L'enfoc de la temàtica segons l’interès individual en la diversitat col·lectiva.
- La capacitat de desenvolupar una mirada crítica i aplicar-la a les entregues presentades.
- L'originalitat, l'exploració i el repte que suposa sortir de la zona de confort.
- La puntualitat i pulcritud de les entregues i la claredat en les exposicions.
- La continuïtat i la constància al llarg del curs.

(*) No és obligatòria l'assistència al viatge per cursar l'assignatura. Són activitats autònomes relacionades.

Modificació del disseny

Modificació de les activitats:
En el supòsit que la docència hagi d'esdevenir no presencial en la seva
totalitat les activitats docents previstes no es veuran alterades però si adaptades.

Modificació de l'avaluació:
En el supòsit que la docència hagi d'esdevenir no presencial en la seva
totalitat les activitats d'avaluació previstes no es veuran alterades.

Tutoria i comunicació:
En el supòsit que la docència hagi d'esdevenir no presencial en la seva
totalitat la comunicació entre professor i alumne serà mitjançant
videoconferència segons la plataforma recomanada per la UDG o via correu electrònic.

Escull quins tipus de galetes acceptes que el web de la Universitat de Girona pugui guardar en el teu navegador.

Les imprescindibles per facilitar la vostra connexió. No hi ha opció d'inhabilitar-les, atès que són les necessàries pel funcionament del lloc web.

Permeten recordar les vostres opcions (per exemple llengua o regió des de la qual accediu), per tal de proporcionar-vos serveis avançats.

Proporcionen informació estadística i permeten millorar els serveis. Utilitzem cookies de Google Analytics que podeu desactivar instal·lant-vos aquest plugin.

Per a oferir continguts publicitaris relacionats amb els interessos de l'usuari, bé directament, bé per mitjà de tercers (“adservers”). Cal activar-les si vols veure els vídeos de Youtube incrustats en el web de la Universitat de Girona.