Estudia > Oferta formativa > Oferta d'assignatures > Detall de l'assignatura
Anar al contingut (clic a Intro)
UdG Home UdG Home
Tancar
Menú
Identificació

Estudia a la UdG

Dades generals

Curs acadèmic:
2020
Descripció:
Aquest curs vol ser una introducció a l’ètica com a disciplina filosòfica, és a dir, com a reflexió sobre la moral i sobre les condicions conceptuals que la fan possible. Es posarà un especial ènfasi en el vocabulari específic de la materia. Hi haurà també una presentación dels clàssics més significatius de la teoría moral de caire clàssic (Aristòtil, Epicur, Kant Bentham-Mill) i una mínima presentació de les ètiques aplicades.
Crèdits ECTS:
6

Grups

Competències

  • CG3- Llegir, comprendre i comentar textos científics propis de la disciplina i d'altres ciències afins
  • CG7- Formular propostes i hipòtesis noves i creatives per impulsar millores i / o resoldre situacions complexes
  • CE10- Conèixer les teories i arguments dels principals filòsofs, així com les diferents línies interpretatives dels mateixos
  • CE13- Emprar doctrines filosòfiques històriques i contemporànies en els debats filosòfics actuals
  • CE15- Analitzar amb claredat, rigor i críticament arguments filosòfics, jutjant la seva coherència, força demostrativa i pertinència

Continguts

1. Ètica i moral

2. Teories ètiques

3. Conceptes i problemes

Activitats

Tipus d’activitat Hores amb professor Hores sense professor Hores virtuals amb professor Total
Assistència a actes externs 0 20,00 0 20,00
Lectura / comentari de textos 0 30,00 0 30,00
Prova d'avaluació 42,00 32,00 0 74,00
Sessió participativa 25,00 0 0 25,00
Total 67,00 82,00 0 149

Bibliografia

  • Peter Singer (1995). Compendio de ética. Madrid: Alianza. Catàleg
  • Simon Blackburn (2002). Sobre la bondad. Barcelona: Paidós. Catàleg
  • Victòria Camps (ed.) (1988). Historia de la ética. Barcelona: Crítica. Catàleg
  • Alasdair MacIntyre (1976). Historia de la ética. Barcelona: Paidós. Catàleg
  • John Rawls (2010). Una teoria de la justícia. Accent. Catàleg
  • Kathinka Evers (2011). Neuroética. Katz. Catàleg

Avaluació i qualificació

Activitats d'avaluació:

Descripció de l'activitat Avaluació de l'activitat % Recuperable
Examen Coneixement del contingut exposat al curs. 45
Ressenya de text Capacitat d'explicar bé el contingut i l'argument del text pertinent. 30 No
Participació i resum en activitats externes Ser capaç d'explicar les principals idees que s'han exposat en l'activitat externa en qüestió i ser capaç de fer-ne una valoració crítica. 15 No
Participació a classe Assistir, estar atent, participar mitjançant preguntes, etc. 10 No

Qualificació

Es valorarà principalment l'exposició clara i entenedora, el coneixement de les lectures pertinents i dels continguts exposats a classe, la iniciativa de l'estudiant, l'originalitat i el rigor argumentatiu.

Criteris específics de la nota «No Presentat»:
Es considerarà NP aquell alumne que no participi de les activitats avaluables per un 40% global de la nota.

Avaluació única:
En l'avaluació única l'estudiant haurà de respondre preguntes a desenvolupar i preguntes en format test.

Requisits mínims per aprovar:
Per considerar superada l’assignatura, caldrà obtenir una qualificació mínima de 5 de nota mitjana.

Tutoria

Les tutories es faran de manera presencial o telemàtica, en funció de les circumstàncies socials i de la petició que faci l'alumne.

Comunicacio i interacció amb l'estudiantat

La comunicació es podrà fer presencialment (si és possible) o telemàticament.

Observacions

Es recomana fer tutories periòdiques amb el professor.

Modificació del disseny

Modificació de les activitats:
Si hem de passar a fer un 100% de docència virtual, no caldrà fer canvis.

Modificació de l'avaluació:
Si hem de passar a fer un 100% de docència virtual, no caldrà fer canvis.

Tutoria i comunicació:
Si hem de passar a fer un 100% de docència virtual, no caldrà fer canvis.