Anar al contingut (clic a Intro)
UdG Home UdG Home
UdG 30 anys
Tancar
Menú

Estudia a la UdG

Dades generals

Curs acadèmic:
2016
Descripció:
Estudi de problemes econòmics concrets on el problema de la informació i el paper dels incentius té especial rellevància.
Crèdits ECTS:
6

Grups

Grup ER

Durada:
Semestral, 2n semestre
Professorat:
Idioma de les classes:
Anglès (100%)

Competències

  • Seleccionar i sistematitzar la informació de forma eficient, en funció dels objectius que s'han proposat.
  • Analitzar criticament les dades i la documentació econòmica legal, i saber interpretar i extreure resultats significatius i rellevants.
  • Analitzar el funcionament del sistema econòmic i ser capaç de contextualizar el paper i les funcions dels diferents agents i institucions econòmiques.
  • Expressar formalment les relacions entre les variables involucrades en un problema econòmic.
  • Formular i resoldre problemes concrets en la presa de decisions.
  • Aplicar els conceptes i instruments de l'anàlisi econòmica a l'àmbit de l'empresa i dels mercats
  • Analitzar l'entorn econòmic i les institucions on l'empresa pren les decisions. 

Continguts

1. Bloc 1. Mètodes de votació. Aplicacions: anàlisi de mètodes usats en diferents parlaments, referèndums, etc.

2. Bloc 2. Decisions en situacions d'incertesa. Aplicacions: subastes.

3. Bloc 3. Presentació de treballs

Activitats

Tipus d’activitat Hores amb professor Hores sense professor Total
Anàlisi / estudi de casos 1,50 6,00 7,50
Resolució d'exercicis 0 9,00 9,00
Sessió expositiva 21,50 32,00 53,50
Sessió participativa 27,00 15,00 42,00
Treball en equip 0 38,00 38,00
Total 50,00 100,00 150

Bibliografia

  • Peyton Young (1995). Optimal Voting Rules. Journal of Economic Perspectives, 9(1), Catàleg
  • Peyton Young (1975). Social Choice Scoring Functions. SIAM Journal of Applied Mathematics, 28(4),
  • Donald Saari (1989). A dictionary of voting paradoxes. Journal of Economic Theory, 48(2), Catàleg
  • Donald Saari (2001). Decisions and Elections: Explaining the Unexpected. Cambridge University Press. Catàleg
  • Gaertner, W. (2006). A Primer in Social Choice Theory. Oxford: Oxford University. Catàleg
  • Arrow, K, A. Sen and K. Suzumura (2010). Handbook of Social Choice and Welfare. North-Holland. Catàleg
  • Hervé Moulin (1988). Axioms of Cooperative Decision Making. Econometric Society Monographs. Catàleg

Avaluació i qualificació

Activitats d'avaluació:

Descripció de l'activitat Avaluació de l'activitat %
Activitat 1: Entrega d'exercicis i/o lectures relacionats amb conceptes teòrics Bona redacció, coherent i sense faltes d'ortografia. Adequació i originalitat en les respostes que han d'estar ben documentades. 25
Activitat 2: Participació activa a classe i a les presentacions aportant crítiques, idees, i solucions rellevants i interessants en el tema Intervencions a classe durant tot el curs. Claredat en les intervencions, aportacions originals, capacitat d'avaluar i criticar de manera justificada les contribucions d'altres. 15
Activitat 3: Treball en grup sobre algun tema tractat o relacionat amb l’assignatura (màxim 6000 paraules, pot incloure gràfics i taules) Excel.lent redacció, coherència i sense faltes d'ortografia. Adequació i originalitat en l'elaboració del treball i l'elecció del tema. Bona documentació. 40
Activitat 4: Presentació del treball a classe Expressió oral, claretat de l'exposició, adequació de la presentació al tema, comprensió i domini del tema presentat. 20

Qualificació

La nota de l'assignatura és la mitjana amb les corresponents ponderacions de les 4 activitats d'avaluació definides.

És una assignatura d'avaluació continuada. L'Activitat 3 és l'única recuperable, i només si es compleixen les següents condicions: si s'ha entregat en el període establert i si la nota promig de l'assignatura és suspès. La data límit per entregar la recuperació del treball és la data de l'examen oficial fixat per deganat.

Criteris específics de la nota «No Presentat»:
Un estudiant tindrà un No presentat de l’assignatura si no entrega el treball o no el presenta a classe.

Observacions

S'ajustarà la bibliografia a mida que avanci el curs.

La major part del curs es destinarà al tema de votacions.

Les classes seran en català.

Escull quins tipus de galetes acceptes que el web de la Universitat de Girona pugui guardar en el teu navegador.

Les imprescindibles per facilitar la vostra connexió. No hi ha opció d'inhabilitar-les, atès que són les necessàries pel funcionament del lloc web.

Permeten recordar les vostres opcions (per exemple llengua o regió des de la qual accediu), per tal de proporcionar-vos serveis avançats.

Proporcionen informació estadística i permeten millorar els serveis. Utilitzem cookies de Google Analytics que podeu desactivar instal·lant-vos aquest plugin.

Per a oferir continguts publicitaris relacionats amb els interessos de l'usuari, bé directament, bé per mitjà de tercers (“adservers”). Cal activar-les si vols veure els vídeos de Youtube incrustats en el web de la Universitat de Girona.