Anar al contingut (clic a Intro)
UdG Home UdG Home
UdG 30 anys
Tancar
Menú

Estudia a la UdG

Dades generals

Curs acadèmic:
2007
Descripció:
Elements bàsics per a l’anàlisi i diagnòstic de PIMES. Factors principals a valorar. Diagnòstics de competitivitat.
Crèdits:
6
Idioma principal de les classes:
Català
S’utilitza oralment la llengua anglesa en l'assignatura:
Gens (0%)
S’utilitzen documents en llengua anglesa:
Gens (0%)

Grups

Grup A

Durada:
Semestral, 2n semestre
Professorat:
Luis Ignacio Frade Gobeo

Horaris:

Activitat Horari Aula
Teoria1 dl 16-18, dj 16-18 10

Altres Competències

  • Capacitar als alumnes en aquesta activitat i proporcionar-los els coneixements teòrics que la sustenten i els pràctics que permeten una presa de decisions real, davant dels problemes en que es poden trobar les PIMES

Continguts

1. Les PIMES. El seu paper en la competència empresarial.

2. El marc competitiu i el seu posicionament.

3. Els factors diferencials de les PIMES. Capacitats i habilitats.

4. La presa de decisions i el valor.

5. Les inversions, les finances i la seva gestió.

6. El factor humà.

7. La negociació laboral.

8. La innovació i la recerca.

9. Les compres.

10. La logística de compres.

11. Les operacions.

12. La logística de vendes.

13. El mercat objectiu.

14. Algunes questions de marketing.

15. Les famílies i l’administració de l’empresa

Activitats

Tipus d’activitat Hores amb professor Hores sense professor Total
Total 0 0 0

Bibliografia

  • Ballarin, E. (1986). Sistemas de planificación y control. DDB.
  • Gómez Bezares, F. (1986). Las decisiones financieras en la práctica. DDB.
  • Grepme (1989). Les PME: Bilan et perspectives. Economica.
  • Pereira, F. (1989). Contabilidad para dirección. EUNSA.
  • Gerber, ME (1997). El mito del emprendedor. Paidós Empresa 45.
  • Jarrillo, JC (1992). Dirección estratégica. McGraw Hill.
  • Menguzagato, M i JJ Renau (1992). Dirección estratégica de la empresa. Ariel.

Avaluació i qualificació

Activitats d'avaluació:

Descripció de l'activitat Avaluació de l'activitat %

Qualificació

PRÀCTIQUES: per a cada tema es resoldrà un cas pràctic. La resolució de cada cas pràctic es farà en sessió oberta. Cada alumne prepararà el cas individualment aplicant les notes tècniques i la teoria del tema en qüestió, després reforçarà les seves conclusions en grups reduïts i posteriorment es discutirà a classe sota la coordinació del professor.

MÈTODE DOCENT: combinació de cada tema de teoria amb un cas pràctic real. La metodologia serà conductivista i inductivista, seguint el mètode actiu.

QUALIFICACIÓNS: mitjançant avaluació contínua en la proposta d'alternatives i defensa de les mateixes en la resolució dels casos reals proposats (70%)i prova escrita al final del quatrimestre (30%).

Escull quins tipus de galetes acceptes que el web de la Universitat de Girona pugui guardar en el teu navegador.

Les imprescindibles per facilitar la vostra connexió. No hi ha opció d'inhabilitar-les, atès que són les necessàries pel funcionament del lloc web.

Permeten recordar les vostres opcions (per exemple llengua o regió des de la qual accediu), per tal de proporcionar-vos serveis avançats.

Proporcionen informació estadística i permeten millorar els serveis. Utilitzem cookies de Google Analytics que podeu desactivar instal·lant-vos aquest plugin.

Per a oferir continguts publicitaris relacionats amb els interessos de l'usuari, bé directament, bé per mitjà de tercers (“adservers”). Cal activar-les si vols veure els vídeos de Youtube incrustats en el web de la Universitat de Girona.