Anar al contingut (clic a Intro)
UdG Home UdG Home
Tancar
Menú

Estudia

Dades generals

Curs acadèmic:
2022
Descripció:
Innovació en la Gestió cultural vol apropar els alumnes a una sortida professional turística com es ara treballar en nodes culturals. Per la qual cosa es combinen algunes aspectes teòrics amb un gran fonament pràctic.
Crèdits ECTS:
4

Grups

Grup A

Durada:
Anual
Professorat:
Maria Elena Puiggros Roman
Idioma de les classes:
Català (30%), Castellà (70%)

Grup B

Durada:
Anual
Professorat:
Maria Elena Puiggros Roman
Idioma de les classes:
Català (30%), Castellà (70%)

Competències

  • 5. Seleccionar i utilitzar les tecnologies de la informació i la comunicació més adequades a cada situació
  • 7. Prevenir i resoldre problemes, conflictes i prendre decisions
  • 8. Treballar en equip, establint aquelles relacions que més poden ajudar a fer aflorar potencialitats de cooperació i mantenir-les de manera contínua.
  • 11. Dissenyar propostes creatives, tenir iniciativa i esperit emprenedor.
  • 12. Coordinar i liderar projectes de treball o altres activitats
  • 16. Definir objectius, estratègies i polítiques en el turisme
  • 20. Analitzar les característiques i iniciatives de la direcció, gestió i planificació turística
  • 22. Tenir pensament lògic i esperit crític
  • 23. Utilitzar tècniques, mètodes i models bàsics de les disciplines turístiques
  • 24. Llegir, comprendre i comentar texts científics

Continguts

1. Tema 1 Gestió Cultural: instruments i procediments a. Com i on s'aplica b. Heurística c. estudi de casos

2. Tema 2 Informació turística a. Establiments: tipologies i legislació aplicable b. Objectes: guies, llibres de viatges, webs, blogs, etc. c. Persones: el guia turístic

3. Tema 3: Museum & Monumentia: Els espais culturals d'interés turistic. tipologies, elements de gestió, estudi de casos

4. Noves Tendències: programa Tourbit: Fostering digitalization of European tourism SMEs

5. Tema 5.Propostes de European Comission 1. Transition pathway for Tourism. 2. Leading exemples of Smart Tourism Practices in Europe

Activitats

Tipus d’activitat Hores amb professor Hores sense professor Hores virtuals amb professor Total
Altres 3,00 55,00 3,00 61,00
Sessió participativa 27,00 0 12,00 39,00
Total 30,00 55,00 15,00 100

Bibliografia

  • Aymar i Ragolta, Jaume (2006). Simbologia religiosa en l'art occidental . Edimurtra. .
  • Ballart, J i Treserres, J (2002). Gestión de patrimonio cultural. Ariel.
  • Choay, Françoise (2007). Alegoría del patrimonio . Gustavo Gili.
  • Donaire, José Antonio (2008). Turisme cultural entre l'experiència i el ritual . Vitel·la.
  • Eliade, Mircea (1995). El Mito del eterno retorno : arquetipos y repetición . Alianza.
  • Eliade, Mircea (1999). Imágenes y símbolos . Taurus.
  • Mondéjar Jiménez, Juan Antonio Gómez Borja, Miguel Ángel (2009). Turismo cultural en ciudades Patrimonio de la Humanidad. Universidad de Castilla La Mancha.
  • Pérez-Juez, Amalia (2006). Gestión del patrimonio arqueológico : el yacimiento como recurso turístico . Ariel.
  • Santana, Agustín (2005). El Encuentro del turismo con el patrimonio cultural : concepciones teóricas y mo. Federación de Asociaciones de Antropología del Estado Español :Fundación El Mont.
  • Journal of heritage tourism . Channel View Books.
  • Revista Pasos (On Line). Recuperat , a http://www.pasosonline.org/
  • Webs de museos del mundo. Recuperat , a ...
  • Journal of heritage tourism (2006). Clevedon: Channel View Books.
  • Alcalde, G. Et al (2010). Museus d'Avui. Els Nous Museus de Societat. Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural.
  • Alegret, J.Ll i Carbonell, E. (2012). La patrimonialització de la cultura marítima. Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural.
  • Cabo Nadal, M. (2010). Información turística en destino. Paraninfo.
  • Carreras Monfort, César (2010). Turisme cultural (2a ed.). . UOC Universitat Oberta de Catalunya.
  • Cátedra, Maria (1998). La manipulación del patrimonio cultural: la Fábrica de Harinas de Ávila. Política y Sociedad, (27), 89-116
  • Donaire, José Antonio (2008). Turisme cultural entre l'experiència i el ritual . Vitel•la.
  • Fernàndez de Paz, Esther (2006). De tesoro ilustrado a recurso turístico: el cambiante significado del patrimonio. Pasos,,
  • Paunero i Amigó, Xavier (2003). Patrimoni, turisme i desenvolupament local . Servei de Publicacions de la Universitat de Girona.
  • Peñarroya, Montserrat (2010). Màrqueting electrònic per al turisme cultural . Vitel•la.
  • Planells, M i Crespi, M (2008). Información turística en destino. Síntesis.
  • Picazo Zamora, Carlos (1996). Asistencia y guía a grupos turísticos . Síntesis.
  • Prat, Joan (1993). Antigalles, reliquies i essencies: reflexions sobre el concepte de patrimoni. Revista d'Etnologia de Catalunya,,
  • Puertas, Xavier (2012). Gestión del ocio en el ámbito turístico. Síntesis.
  • Richards, Greg (2010). Cultural tourism research methods . CAB International.
  • Riera Arché, Anna (2008). Anàlisi del Monestir de Sant Pere de Rodes. Universitat de Girona.
  • Throsby, David (2001). Economía y Cultura. Cambridge University Press.
  • UdG (2018). Com citar documents Sistema APA. . Recuperat , a http://www2.udg.edu/biblioteca/Comcitardocuments/tabid/23146/language/ca-ES/Defa

Avaluació i qualificació

Activitats d'avaluació:

Descripció de l'activitat Avaluació de l'activitat % Recuperable
Activitats EN AQUEST CAMP ES RECULLEN EL NOMBRE D'HORES EN ESCENARI DE SEMIPRESNCIALITAT

En cas de presencialitat totes les hores de professor virtual passearian a ser professor presencial. I en was de visturalitat totes les hopes de professor passerian a ser professor no presencial.
100 No

Qualificació

L’alumnat podrà escollir en fer avaluació única o contínua
L’avaluació continua suposarà fer totes les proves i activitats. Si es deixa de fer alguna prova/activitat es passarà a avaluació única
Per superar l’assignatura cal obtenir un nota de 5 (o superior) en el conjunt de totes les proves/activitats establertes. No és obligatori aprovar totes les activitats però si és necessari aprovar totes les proves, sempre i quan la nota final sigui 5 o superior.
Si es suspèn l’avaluació contínua es podrà o fer la/les prova/es i/o repetir la/les activitat/s suspeses en la convocatòria extraordinària. Si no assolis un 5 (o superior) s’hauria de tornar a matricular el curs següent
Si es vol millorar la nota es podrà o fer la/les prova/es i/o repetir la/les activitat/s que es vulguin en la convocatòria extraordinària. Es conservarà la millor nota.
L'avaluació única és pels alumnes que així ho decideixen i/o per els alumnes que no compleixin amb les normes de l'avaluació contínua. Per l’avaluació única es farà un únic examen de tota la matèria.

Criteris específics de la nota «No Presentat»:
Segons normativa de la Universitat de Girona:
La qualificació de "No Presentat" exhaureix convocatòria de qualificació als efectes previstos en la normativa de Permanència i progressió en estudis de grau de la Universitat de Girona.

Avaluació única:
AVALUACIÓ ÚNICA es farà un únic examen de tota la matèria. L'avaluació única és pels alumnes que així ho decideixen i/o per els alumnes que no compleixin amb les normes de l'avaluació contínua. L examen de l'avaluació única es farà a la convocatòria ordinària i en cas de no aprovar o no presentar-se té la possibilitat de fer l’examen a la convocatòria extraordinària. Si a la convocatòria extraordinària no s’obtingués una nota de 5 (o superior), s’hauria de tornar a matricular el curs següent

Requisits mínims per aprovar:
Avaluació única: assolir un 5 o superior a l’examen final. Es pot fer a la convocatòria ordinària i/o a la convocatòria extraordinària.
Avaluació contínua: Per superar l’assignatura cal obtenir un nota de 5 (o superior) en el conjunt de totes les proves/activitats establertes. No és obligatori aprovar totes les activitats però si és necessari aprovar totes les proves, sempre i quan la nota final sigui 5 o superior.
Si es suspèn l’avaluació contínua es podrà o fer la/les prova/es i/o repetir la/les activitat/s suspeses en la convocatòria extraordinària. Si no assolis un 5 (o superior) s’hauria de tornar a matricular el curs següent
Si es vol millorar la nota es podrà o fer la/les prova/es i/o repetir la/les activitat/s que es vulguin en la convocatòria extraordinària. Es conservarà la millor nota.

Tutoria

El sistema de tutories serà presencial i/o virtual sincrònic i /o via mail corporatiu d’EUM.
Les tutories seran amb cita prèvia. Es crea un sistema per fer reserva d'hora que es comunicarà a l'alumnat i serà visible/accessible des del Moodle

Comunicacio i interacció amb l'estudiantat

El medis de comunicació que es faran servir són els següents:
- MOODLE (horaris, informacions activitats/treballs, recursos, etc.) comunicats de qualsevol novetat o variació de la programació. Es crearà un espai per comunicacions setmanals: Per servir de recordatori i de qualsevol variació del que s’hagi establert per la raó que sigui
- MISSATGERIA DE MOODLE recordatoris de lliuraments i les comunicacions que sia necessàries
- CORREU ELECTRÒNIC corporatiu d’EUM. Per qualsevol informació necessària sia del tipus que sia
- Sistema de videoconferència per realitzar algunes tutories
- Tutories presencials. Es faran al despatx del PDI o a les sales habilitades per reunions d’EUM
Per reservar hora per tutories es crear un sistema per fer la reserva. Es comunicar a classe i al Moodle.

Observacions

És OBLIGATORI que l'alumnat consulti -i si s'escau faci les accions necessàries com pot ser descarregar documents, llegir comunicats/textos, respondre per escrit, lliurar documents, etc.- el moodle, el correu electrònic com a mínim un cop per setmana car és el sistema de comunicació principal tant en escenari de semipresencialitat, presencialitat o de confinament. Caldrà també fer servir el Moodle UdG, per aquells aspectes qeu no estiguin al Moodle EUM

Modificació del disseny

Modificació de les activitats:

Malgrat que tot fa pensar que el curs 22-23 serà presencial s'ha pensat en tots els escenaris possibles. Les classes es farien de forma semipresencial o virtuals amb sistemes de conferència.
Les activitats seran les mateixes i si es dona el cas de confinaments territorials que pogués afectar a la realització d’una activitat es substituirà per una de virtual.
Les proves es podran fer de forma virtual sincrònica en cas de no poder-se fer presencialment

Modificació de l'avaluació:
Les dues modalitats d'avaluació es podran realitzar tant en escenari de presencialitat, semipresencialitat o virtualitat.

Tutoria i comunicació:

Els sistemes de comunicació i tutories sols es modificaria (en cas de semipresencialtat o virtualitat) en que en canvi de fer-se presencialment es faria amb un sistema de videoconferència

Escull quins tipus de galetes acceptes que el web de la Universitat de Girona pugui guardar en el teu navegador.

Les imprescindibles per facilitar la vostra connexió. No hi ha opció d'inhabilitar-les, atès que són les necessàries pel funcionament del lloc web.

Permeten recordar les vostres opcions (per exemple llengua o regió des de la qual accediu), per tal de proporcionar-vos serveis avançats.

Proporcionen informació estadística i permeten millorar els serveis. Utilitzem cookies de Google Analytics que podeu desactivar instal·lant-vos aquest plugin.

Per a oferir continguts publicitaris relacionats amb els interessos de l'usuari, bé directament, bé per mitjà de tercers (“adservers”). Cal activar-les si vols veure els vídeos de Youtube incrustats en el web de la Universitat de Girona.