Anar al contingut (clic a Intro)
UdG Home UdG Home
Tancar
Menú
Identificació

Estudia a la UdG

Dades generals

Curs acadèmic:
2020
Descripció:
Introducció a l'estudi de la literatura catalana contemporània i la seva problemàtica històrica, amb especial atenció a les conseqüències culturals de la guerra civil espanyola. Estudi històric i filològic de les principals etapes, moviments, autors i obres de la literatura catalana de l'època de la postguerra fins a la literatura produïda en l'actualitat.
Crèdits ECTS:
6

Grups

Grup A

Durada:
Anual
Professorat:
FRANCESC XAVIER PLA I BARBERO
Idioma de les classes:
Català (100%)

Competències

  • CG2- Comunicar-se oralment i per escrit de manera clara, coherent i correcta
  • CG3- Llegir, comprendre i comentar textos científics propis de la disciplina i d'altres ciències afins
  • CE51- Conèixer a fons la tradició literària, gramatical i lingüística de la llengua catalana per poder aplicar-la en l'ensenyament o en el món del treball o de la comunicació
  • CE52- Argumentar amb rigor i amb sentit crític sobre temes i problemes relacionats amb la llengua i la literatura catalanes

Continguts

1. Introducció a l'estudi de la literatura catalana contemporània i la seva problemàtica històrica, amb especial atenció a les conseqüències culturals de la guerra civil espanyola. Estudi històric i filològic de les principals etapes, moviments, autors i obres de la literatura catalana de l'època de la postguerra fins a la literatura produïda en l'actualitat.

Activitats

Tipus d’activitat Hores amb professor Hores sense professor Hores virtuals amb professor Total
Anàlisi / estudi de casos 50,00 50,00 0 100,00
Total 50,00 50,00 0 100

Bibliografia

  • Joaquim Amat-Piniella (2001). K. L. Reich. Barcelona: Ed. 62/Club Llibre. Catàleg
  • Josep Pla (2001). El carrer Estret. Barcelona: Destino. Catàleg
  • Blai Bonet (2011). El mar. Barcelona: Club editor. Catàleg
  • Aurora Bertrana (2019). Entre dos silencis. Barcelona: Club editor.
  • Mercè Rodoreda (2007). El carrer de les Camèlies (Postfaci de X. Pla). Club del llibre. Catàleg
  • Quim Monzó (1989). La magnitud de la tragèdia. Barcelona: Quaderns Crema. Catàleg
  • Jaume Cabré (2009). Les veus del Pamano (La Butxaca). Barcelona: Proa-La Butxava. Catàleg

Avaluació i qualificació

Activitats d'avaluació:

Descripció de l'activitat Avaluació de l'activitat % Recuperable
Examen final de l'asginatura. Hi haurà una prova prèvia de lectura de les novel·les. 100 No

Qualificació

Cal llegir 5 de les novel·les obligatòries.
La nota final serà el resultat d'un examen final. Hi haurà un examen obligatori previ de control de lectura. El treball, optatiu i tutoritzat pel professor, servirà per millorar la nota final.

Criteris específics de la nota «No Presentat»:
L'estudiant que no presenti el treball obligatori tindrà un No Presentat de qualificació global de l'assignatura.

Avaluació única:
Únic examen final que abastarà la totalitat de la matèria de l’assignatura.

Requisits mínims per aprovar:
Per considerar superada l’assignatura, caldrà obtenir una qualificació mínima de 5.0

Tutoria

El professor farà una tutoria amb cada estudiant per parlar del treball del curs.

Comunicacio i interacció amb l'estudiantat

El professor es comunicarà en tot moment per correu electrònic o per via telemàtica a qui així ho demani.

Observacions

Durant el curs, s'han de llegir obligatòriament 5 de les 7 novel·les. A més, hi haurà una selecció de poemes.

Modificació del disseny

Modificació de les activitats:
La docencia presencial ha estat substituïda la docència en línia. El programa de l'assignatura continuarà en línia mitjançant un bateria d'activitats: guies docents, enviament d'articles i de power-points, mail, xats i fòrums a través del moddle de l'assignatura.

Modificació de l'avaluació:
L'avaluacio es farà amb un treball final, tutoritzat pel professor.
La data límiit de lliurament del treball és el 29 de maig.
Cada estudiant ha d'escriure, abans de tirar endavant, al professor proposant-li un tema per al treball. El professor l'aprovarà, li donarà indicacions de forma i contingut, i bibliografia obligatòria.

Tutoria i comunicació:
Les tutories i comunicació amb els estudiants es realitzaran per via electrònica: email, xats i a través del moodle de l'assignatura