Estudia > Oferta formativa > Oferta d'assignatures > Detall de l'assignatura
Anar al contingut (clic a Intro)
UdG Home UdG Home
UdG 30 anys
Tancar
Menú

Estudia a la UdG

Dades generals

Curs acadèmic:
2020
Descripció:
Desenvolupar consciència i coneixement del cos com a instrument expressiu i comunicatiu. Descobriment del cos sensible, emotiu i sensitiu. Desenvolupar en el coneixement profund de les pròpies capacitats de moviment. Llenguatge corporal. Capacitat creativa, analítica, comunicativa i de treball en equip. Moviment i creativitat.
Crèdits ECTS:
9

Grups

Grup A

Durada:
Anual
Professorat:
SÍLVIA ESCUDER VILALTELLA
Idioma de les classes:
Català (80%), Castellà (10%), Anglès (5%), Francès (5%)

Grup B

Durada:
Anual
Professorat:
SÍLVIA ESCUDER VILALTELLA
Idioma de les classes:
Català (80%), Castellà (10%), Anglès (5%), Francès (5%)

Competències

  • B4 Analitzar situacions complexes i dissenyar estratègies per resoldre-les, individualment i en equip.
  • B5 Treballar en equip i establir aquelles relacions que permetin aflorar potencialitats de cooperació i mantenir-les de manera continuada.
  • B8 Avaluar la pròpia activitat i el propi aprenentatge i elaborar estratègies per millorar-los.
  • E1 Dominar aquelles tècniques que permeten reproduir el comportament humà.
  • E2 Dominar les retòriques de l'emoció.
  • E3 Usar les tècniques de la veu parlada i cantada.
  • E4 Dominar les tècniques expressives del cos en moviment.
  • E12 Articular l'espai escènic i articular-se entorn d'ell.

Continguts

1. Tècniques de les diferents disciplines del llenguatge corporal

          1.1. Llenguatge corporal. (Respiració i dicció). Activitats Coreogràfiques. El ritme

          1.2. Conceptes fonamentals del llenguatge no verbal. (Kinèsia i interpretació)

          1.3. El llenguatge corporal (Gest i presència)

                    1.3.1. Dimensions de la comunicació i l'expressió corporals

                    1.3.2. Desenvolupament de la capacitat expressiva

          1.4. Anàlisi del comportament cinèsic. La capacita expressiva-motriu

                    1.4.1. Aspectes metodològics. La implicació expressiva, el grup, els objectes i la música

          1.5. Llenguatge no verbal i llenguatge corporal amb relació a la interpretació escènica

                    1.5.1. Dramatització. Jocs simbòlics, dramàtics i escènics

2. Taller de llenguatge corporal

3. Màscara II

Activitats

Tipus d’activitat Hores amb professor Hores sense professor Hores virtuals amb professor Total
Anàlisi / estudi de casos 85,00 105,00 0 190,00
Elaboració individual de treballs 5,00 30,00 0 35,00
Total 90,00 135,00 0 225

Bibliografia

  • E. Barba, N. Sevarese (2009). el arte secreto del actor. Escenología.
  • lecoq (2003). El cuerpo poético. Alba ed..
  • Donellan (2009). El actor y la diana. Fundamentos.
  • F. Davis (2004). Comunicació no verbal. Alianza.
  • A. Bogart (2007). Los puntos de vista escénicos. A. directores de escena.
  • A. Denis (1994). The articulate body, the psysical training of the actor.. Drama book pb..
  • Odette Aslan (collectif) (1998). Le corps en jeu. Arts du spectacle.
  • collectif (2000). Le training de l'acteur. Actes sud papiers.
  • J. Féral (1999). Mise en scène et jeu de l'acteur. Le corps en scène.. Landsman.
  • Y. Oida (2012). Un actor a la deriva. El Milagro.
  • S. Wangh (2000). An acrobat of the heart. A psysical approach to acting.. Vintage original.
  • J. Chaikin (1971). The presence of the actor. Collier Mac Millan.
  • M. Txèkhov (1991). On the tecnique of acting. Harper Collins.
  • A. Bogart (2005). The viewpoints book. Theatre communications group.
  • T. Richard (1995). At work with Grotowski on psysical actions.. Taylor and Francis.
  • R. Àvila (2011). Moure i commoure. I.Teatre.
  • E. Barba (1983). Les illes flotants. Ed. 62.
  • V. Fleurquin (2004). El diccionari dels sentiments. Pirene.
  • E. Herrigel (1968). Zen en el arte del tiro con arco. Kier.

Avaluació i qualificació

Activitats d'avaluació:

Descripció de l'activitat Avaluació de l'activitat % Recuperable
classes teòriques comprensió i assimilació dels conceptes impartits 10 No
pràctiques individuals comprensió, assimilació i desenvolupament individual de l'alumne segons els conceptes treballats. 40 No
pràctiques grupals capacitat per treballar en equip segons els conceptes treballats a classe 40 No
treballs escrits (ressenyes o comentaris) i debats. comprensió, esperit crític, visió personal, actitud participativa. 10 No

Qualificació

Els criteris de qualificació es correspondran amb el nivell d'assoliment de les competències exigides per aprovar l'assignatura.
L'assignatura és d'avaluació continuada. L'assistència a classe inferior al 80% de les sessions sense justificació es considera no presentat.

Criteris específics de la nota «No Presentat»:
Si l'alumne no presenta un dels exercicis previstos sense justificació de força major prèvia, aquest No Presentat equivaldrà a 0.

Avaluació única:
S'informa que per les característiques de l'assignatura no es realitzarà una avaluació única.

Requisits mínims per aprovar:
Per considerar superada l’assignatura, caldrà obtenir una qualificació mínima de 5.0

Observacions

En cas que les classes no fossin presencials, per causes de força major, se substituiran amb lectures, visionats i/o exercicis individuals que es puguin realitzar telemàticament.

Escull quins tipus de galetes acceptes que el web de la Universitat de Girona pugui guardar en el teu navegador.

Les imprescindibles per facilitar la vostra connexió. No hi ha opció d'inhabilitar-les, atès que són les necessàries pel funcionament del lloc web.

Permeten recordar les vostres opcions (per exemple llengua o regió des de la qual accediu), per tal de proporcionar-vos serveis avançats.

Proporcionen informació estadística i permeten millorar els serveis. Utilitzem cookies de Google Analytics que podeu desactivar instal·lant-vos aquest plugin.

Per a oferir continguts publicitaris relacionats amb els interessos de l'usuari, bé directament, bé per mitjà de tercers (“adservers”). Cal activar-les si vols veure els vídeos de Youtube incrustats en el web de la Universitat de Girona.