Dades generals

Curs acadèmic:
2017
Descripció:
Crèdits:
3

Grups

Grup A

Durada:
Semestral, 2n semestre
Professorat:
PERE BOADAS VAELLO  / GEMMA HUGUET BLANCO  / ENRIQUE VERDU NAVARRO  / FRANCESC XAVIER XIFRO COLLSAMATA
Idioma de les classes:
Castellà (80%), Anglès (20%)

Competències

  • 1. Identificar problemes, buscar solucions originals i aplicar-les en un context d'investigació o professional.
  • 4. Comunicar de forma clara i concisa els seus coneixements, les seves conclusions i les implicacions ètiques i socials del seu camp de treball a públics especialitzats i no especialitzats ( divulgació científica).
  • 5. Actualitzar i prosseguir els seus estudis de forma auto-dirigida i autònoma, recollint i seleccionant la informació necessària que permeti una investigació original i que aporti nous coneixements.
  • 13. Avaluar l'ús i la necessitat de tècniques avançades en biología molecular així com la seva adaptació a necessitats particulars requerides.
  • 14. Identificar les bases cel·lulars i moleculars de les enfermetats humanes ( en àrees concretes d'especialització) demostrant un coneixement de la complexitat bioquímica d'aquestes.
  • 17. Identificar i generar solucions a problemes plantejats en els àmbits de la Biomediciona Molecular i la Patologia Molecular.

Continguts

1. Mecanismos moleculares en enfermedades neurodegenerativas

2. Modelos experimentales para el estudio de degeneración central y periférica

3. Degeneración central y periférica por agentes neurotóxicos

4. Plasticidad del aprendizaje y la memoria

5. Neurogénesis en adultos: aprendizaje, memoria y regeneración

6. Degeneración y regeneración del sistema nervioso periférico y central

7. Fisiopatología y reparación de la lesión medular

8. Fisiopatología del dolor neuropático

Activitats

Tipus d’activitat Hores amb professor Hores sense professor Total
Altres 0 21 21
Cerca d'informació 0 15 15
Classes expositives 15 0 15
Exposició dels estudiants 4,5 16,5 21
Prova d'avaluació 3 0 3
Total 22,5 52,5 75

Bibliografia

  • Kandel, Eric R. (2001). Principios de neurociencia. McGraw-Hill Interamericana. Catàleg
  • Bear, Mark F (1998). Neurociencia : explorando el cerebro . Masson - Williams & Wilkins España. Catàleg
  • Cardinali DP (2007). Neurociencia aplicada. Médica Panamericana. Catàleg
  • Conn PM (2003). Neuroscience in Medicine . Totowa: Humana Press. Catàleg
  • Haines, Duane E. (2003). Principios de neurociencia . Elsevier Science.. Catàleg
  • Purves, Dale (2001). Invitación a la neurociencia . . Médica Panamericana. Catàleg

Avaluació i qualificació

Activitats d'avaluació:

Descripció de l'activitat Avaluació de l'activitat %
Talleres de lectura, comentario y exposición de artículos científicos Se evaluará la participación activa del estudiante 30
Examen final de la asignatura Evaluación mediante examen de preguntas cortas 70

Qualificació

El último día de la asignatura se realizará un examen de preguntas cortas sobre el temario de la asignatura. La nota de éste examen será el 70% de la nota global de la asignatura.

Se evaluará la participación activa del estudiante en las tres sesiones de talleres (exposición y discurso por parte del alumno de artículos científicos relacionados con la asignatura). La nota de ésta evaluación será el 30% de la nota global de la asignatura (10% cada taller)

Para aprobar la asignatura, es necesario obtener una nota de 5 puntos (70% + 30% = 5 puntos)

Criteris específics de la nota «No Presentat»:
Los criterios específicos de la nota NO PRESENTADO son:

(1) Asistencia inferior al 80% de las actividades programadas: seminarios y talleres
(2) No presentarse al examen final de la asignatura

Observacions

Los artículos científicos que se trabajarán en los talleres serán distribuidos por el profesorado durante el transcurso de la asignatura.