Dades generals

Curs acadèmic:
2017
Descripció:
Crèdits ECTS:
3

Grups

Grup A

Durada:
Semestral, 1r semestre
Professorat:
MIQUEL SANCHEZ ROMERO
Idioma de les classes:
Català (50%), Castellà (50%)

Grup ER

Durada:
Semestral, 2n semestre
Professorat:
MIQUEL SANCHEZ ROMERO
Idioma de les classes:
Català (50%), Castellà (50%)

Competències

  • 7. Prevenir i resoldre problemes, conflictes i prendre decisions
  • 15. Identificar i comprendre els principals agents turístics
  • 18. Analitzar els impactes generats pel turisme
  • 19. Analitzar el funcionament i el procediment dels diversos àmbits de l'activitat turística
  • 20. Analitzar les característiques i iniciatives de la direcció, gestió i planificació turística
  • 23. Utilitzar tècniques, mètodes i models bàsics de les disciplines turístiques

Continguts

1. La dirección de operaciones en las empresas de hostelería

          1.1. Productos, bienes y servicios.

          1.2. Productividad.

          1.3. Subsistemas de la empresa.

          1.4. Dirección de producción y operaciones.

          1.5. Características distintivas de las empresas de servicios.

          1.6. La estrategia de operaciones. Objetivos de la función de operaciones.

          1.7. Externalización de servicios.

2. Análisis de procesos en las empresas de hostelería

          2.1. Clasificación de los procesos en empresas de hostelería

          2.2. Herramientas de análisis

          2.3. Diseño y flujo de procesos de servicio en hostelería.

          2.4. Supervisión y medida de productos / servicios.

3. Localización y distribución en planta.

          3.1. Factores determinantes y consideraciones en la localización.

          3.2. Estrategias de localización.

          3.3. Layout: factores determinantes.

Activitats

Tipus d’activitat Hores amb professor Hores sense professor Total
Anàlisi / estudi de casos 4 6 10
Cerca d'informació 4 9 13
Classes participatives 0 16 16
Prova d'avaluació 2 10 12
Resolució d'exercicis 4 10 14
Tutories 4 6 10
Total 18 57 75

Bibliografia

  • DOMÈNEC BIOSCA (2003). Cómo dirigir con éxito un restaurante . Barcelona: GESTION 2000.
  • FELIPE GALLEGO, JESÚS. (2002). Gestión de alimentos y bebidas para hoteles, bares y restaurantes. Madrid: Paraninfo.
  • ROCHAT, MICHEL (2003). Marketing y gestión de la restauración. Barcelona: Gestión 2000.
  • FELIPE GALLEGO, JESÚS (2006). Manual práctico de cafetería y bar. Paraninfo.
  • FELIPE GALLEGO, JESÚS (2003). Manual práctico del restaurante. Madrid: Paraninfo.

Avaluació i qualificació

Activitats d'avaluació:

Descripció de l'activitat Avaluació de l'activitat %
Classes expositives on es valorarà l'assistència. La assistència a classe s'enten com a participativa i es valorarà amb un 5% de la nota total. 5
Prova de desenvolupament en aula. Desenvolupament d'un tema. 45
Qüestionari temes 1, 2 i 3. Qüestionari temes 1, 2 i 3. 50

Qualificació

Assignatures recomanades

  • Direcció estratègica d'empreses hoteleres
  • Gestió d'empreses d'allotjaments i de restauració