Anar al contingut (clic a Intro)
UdG Home UdG Home
Tancar
Menú

Estudia a la UdG

Dades generals

Curs acadèmic:
2014
Descripció:
Anàlisi de l'obra de M. Foucault i d'alguns estudis actuals sobre biopolítica
Crèdits ECTS:
6

Grups

Grup A

Durada:
Anual
Professorat:
ANNA QUINTANAS FEIXAS
Idioma de les classes:
Català (80%), Anglès (10%), Francès (10%)

Grup SO

Durada:
Anual
Professorat:
ANNA QUINTANAS FEIXAS
Idioma de les classes:

Competències

  • CTUdG02 Recollir i seleccionar informació de manera eficaç
  • CTUdG05 Comunicar-se oralment i per escrit
  • CTUdG13 Situar els propis coneixements en el marc epistemològic i històric, eludint la seva fragmentació
  • CTUdG11 Avaluar la pròpia activitat i el propi aprenentatge i elaborar estratègies per millorar-los
  • CE1. Conèixer les teories i arguments dels filòsofs principals, que es troben en els seus escrits, així com les discussions de les línies intepretatives més importants dels mateixos
  • CE2. Emprar doctrines filosòfiques històriques per il·luminar debats contemporanis
  • CE7. Pensar i expressar de forma precisa la formulació de problemes filosòfics complexos i controvertits, i comprendre les estratègies principals concebudes per resoldre'ls
  • CE8. Llegir i interpretar textos filosòfics seleccionats de diverses èpoques i tradicions amb sensibilitat al context
  • CE10. Jutjar l'èxit d'arguments filosòfics típics
  • CE12. Utilitzar de forma crítica la terminologia filosòfica especialitzada
  • CE15. Adquirir la capacitat de moure's entre la generalització i la discussió filosòfica apropiadament detallada, de descobrir exemples per recolzar una posició o per criticar-la, i de distingir les consideracions pertinents de les quals no ho són

Continguts

1. M. Foucault: saber, poder i subjecte

2. Desenvolupaments sobre biopolítica (R. Esposito, G. Agamben, P. Sloterdijk, N. Rose)

Activitats

Tipus d’activitat Hores amb professor Hores sense professor Total
Elaboració individual de treballs 17,00 133,00 150,00
Total 17,00 133,00 150

Bibliografia

  • Foucault, M. (1978). Vigilar y castigar. El nacimiento de la prisión. Siglo XXI. Catàleg
  • Foucault, M. (1978). Historia de la sexualidad I. La voluntad de saber. Siglo XXI. Catàleg
  • Foucault, M. (1999). Obras esenciales. Paidós. Catàleg
  • Foucault, M. (1994). Dits et écrits. Gallimard. Catàleg
  • Agamben, G. (1998). El poder soberano y la nuda vida. Homo sacer I. Pre-Textos. Catàleg
  • Agamben, G. (2002). Lo que queda de Auschwitz. Pre-Textos. Catàleg
  • Esposito, R. (2009). Comunidad, inmunidad y biopolítica. Herder. Catàleg
  • Rose, N. (2007). The Politics of Life Itself. Princenton University Press. Catàleg
  • Sloterdijk, P. (2000). Règles pour le parc humain. Éditions Mielle et Une Nuits. Catàleg

Avaluació i qualificació

Activitats d'avaluació:

Descripció de l'activitat Avaluació de l'activitat %
Comunicació (presentació oral i escrita) Capacitat d'anàlisi i de comprensió de les lectures
Capacitat de síntesi i de reflexió crítica
Bibliograffia utilitzada
Tècniques de comunicació oral
75
2 recensions Capacitat d'anàlisi, de síntesi i de reflexió crítica en relació als textos treballats 25

Qualificació

La nota final es calcurà a partir del tant per cent assignat a cada activitat d'avaluació: Comunicació (75%) i les 3 Recensions (25%). Tot i que també es tindrà en compte la participació activa de l'estudiant durant el curs.

Criteris específics de la nota «No Presentat»:
Es posarà "No Presentat" si l'estudiant, sense causa justificada, deixa de realitzar alguna de les activitats d'avaluació.

Escull quins tipus de galetes acceptes que el web de la Universitat de Girona pugui guardar en el teu navegador.

Necessàries

Les imprescindibles per facilitar la vostra connexió. No hi ha opció d'inhabilitar-les, atès que són les necessàries pel funcionament del lloc web.

Preferències

Permeten recordar les vostres opcions (per exemple llengua o regió des de la qual accediu), per tal de proporcionar-vos serveis avançats.

Analytics

Proporcionen informació estadística i permeten millorar els serveis. Utilitzem cookies de Google Analytics que podeu desactivar instal·lant-vos aquest plugin.

Marketing

Per a oferir continguts publicitaris relacionats amb els interessos de l'usuari, bé directament, bé per mitjà de tercers (“adservers”). Cal activar-les si vols veure els vídeos de Youtube incrustats en el web de la Universitat de Girona.