Anar al contingut (click a Intro)
Tancar
Menú
Identificació

Estudia a la UdG

Dades generals

Curs acadèmic:
2019
Descripció:
L'educació como a propedèutica d'una societat democràtica i participativa, en la qual la filosofia és entesa com una experiència significativa d'anàlisi, reflexió i diàleg. La filosofia com a ontologia del present i com a instrument per problematitzar les complexes relacions entre el saber i el poder que configuren la societat contemporània.
Crèdits:
6

Grups

Grup A

Durada:
Semestral, 2n semestre
Professorat:
CARLA CARRERAS PLANAS
Idioma de les classes:
Català (80%), Castellà (15%), Anglès (5%)

Continguts

1. Individu i comunitat

2. El lloc de l'educació en la socialització

3. Drets i deures

4. La gestió de l'espai comú

Activitats

Tipus d’activitat Hores amb professor Hores sense professor Total
Anàlisi / estudi de casos 17 50 67
Classes participatives 43 40 83
Total 60 90 150

Bibliografia

  • DEWEY, J. (1995). Democracia y educación. Morata.
  • NUSSBAUM, M.C. (2001). El cultivo de la humanidad. Andrés Bello.
  • NUSSBAUM, M.C. (2011). Sense ànim de lucre. Per què la democràcia necessita les humanitats?. Arcàdia.
  • BAUMAN, Z. (2009). Los retos de la educación en la modernidad líquida. Gedisa.
  • BAUMAN, Z. (2013). Sobre la educación en un mundo líquido. Paidós.

Avaluació i qualificació

Activitats d'avaluació:

Descripció de l'activitat Avaluació de l'activitat %
Anàlisi de documents Es valorarà la capacitat d'anàlisi dels documents des de diferents perspectives 50
Memòria d'anàlisi de les sessions pràctiques Es valorarà la capacitat d'anàlisi des de totes les perspectives 25
Presentació i comentari d'un text Es valorarà la capacitat d'anàlisi del text des de diferents perspectives així com la seva presentació oral 25

Qualificació

Observacions

És important l'assistència a classe