Anar al contingut (clic a Intro)
UdG Home UdG Home
Tancar
Menú
Identificació

Estudia a la UdG

Dades generals

Curs acadèmic:
2020
Descripció:
La consciència i l'auto coneixement haurien d'afavorir una actitud que promogui el benestar personal. Mindfulness, creativitat, disseny de vida, felicitat i espiritualitat.
Crèdits ECTS:
3

Grups

Grup 4P

Durada:
Semestral, 2n semestre
Professorat:
EDGAR TARRES FALCO
Idioma de les classes:
Català (100%)

Grup 4T

Durada:
Semestral, 2n semestre
Professorat:
EDGAR TARRES FALCO
Idioma de les classes:
Català (100%)

Competències

  • 3. Avaluar la pròpia activitat i el propi aprenentatge i elaborar estratègies per a la seva millora
  • 7. Prevenir i resoldre problemes, conflictes i prendre decisions
  • CG.7. Avaluar la pròpia activitat i el propi aprenentatge i elaborar estratègies per millorar-los.
  • CG.10. Utilitzar l'enginy i la creativitat per trobar solucions adequades a problemes inèdits.

Continguts

1. Mindfulness

2. Creativitat

3. Disseny de vida

4. Felicitat

5. Espiritualitat

Activitats

Tipus d’activitat Hores amb professor Hores sense professor Hores virtuals amb professor Total
Elaboració individual de treballs 20,00 25,00 0 45,00
Sessió participativa 5,00 10,00 0 15,00
Sessió pràctica 9,00 6,00 0 15,00
Total 34,00 41,00 0 75

Bibliografia

  • Tal Ben-Shahar (2018). Ser feliz es decisión tuya (2018). Alienta Editorial.
  • Daniel Goleman (2013). Focus. Barcelona: Kairós.
  • Janice Marturano (2017). Mindfulness en el liderazgo. Barcelona: Kairós.
  • Jon Kabat-Zinn (2016). Vivir con plenitud las crisis. Barcelona: Kairós.
  • Raimon Samsó (2007). Cita en la cima. Barcelona: Ediciones Obelisco.
  • Ecequiel Barricart (2018). Think Punk (2018). Madrid: Urano.
  • Hector Garcia i Francesc Miralles (2017). El Método Ikigai (2017). Barcelona: Penguin Random House.
  • Ken Robinson (2009). El Elemento (2011). Barcelona: Random House Mondadori.

Avaluació i qualificació

Activitats d'avaluació:

Descripció de l'activitat Avaluació de l'activitat % Recuperable
Elaboració d'un treball reflexiu Es demanarà que es faci un treball sobre la pròpia vida en relació als continguts de l'assignatura 50
Sortides creatives a la Natura Sortides a la Natura per a realitzar activitats relacionades amb el benestar i la creativitat. 30 No
Participació als debats de classe Assistència i participació de les sessions i debats proposats a classe 20

Qualificació

L’assignatura s’avalua en base a 3 activitats d’avaluació amb un pes de 50% un treball dels continguts de l'assignatura, una activitat sobre les sortides relacionades amb el benestar i creativitat de30% i una activitat de debat a l'aula on cal la participació reflexiva i el saber escoltar seran ponderats amb un pes del 20 %. Hi ha dos de les activitats que són recuperables en la data establerta per la Facultat i una que no.

Criteris específics de la nota «No Presentat»:
Es considera no presentat l’estudiant que ha realitzat menys del 50% de les activitats d’avaluació continuada (si s’escau es ponderen per el pes corresponent) o no s’ha presentat a l’avaluació única.

Avaluació única:
L’avaluació única constarà de dues parts:
(1) Un examen en la data fixada que tindrà un pes del 70%. Aquesta data serà publicada abans de l’inici del semestre i serà abans que finalitzi
l’avaluació continuada. Aquest examen tindrà una possible recuperació en la setmana prevista per a les recuperacions
(2) L’activitat d'un treball sobre "Mindfulness” que s'especificarà al moodle (previa tutoria amb el professor) amb un pes del 30%. Aquesta activitat es lliurarà i si s’escau es presentarà, en la mateixa data que l’examen del punt anterior.

Les sol·licituds d’avaluació única s’hauran de presentar a secretaria acadèmica durant els primers deu dies lectius del període acadèmic en què s’inicia la docència de l’assignatura afectada, segons els terminis que es publicaran en el calendari acadèmic de cada curs.

Requisits mínims per aprovar:
Per considerar superada l’assignatura, caldrà obtenir una qualificació mínima de 5.0

Tutoria

S'estableix una hora setmanal, que serà després de classe.
Si l'estudiant no tingués disponibilitat, es faria la sessió en un horari predeterminat de forma online, a través de google meet.

Comunicacio i interacció amb l'estudiantat

S'estableix el correu electrònic com a mitjà de comunicació principal fora de l'aula.
També es pot utilitzar el whatsapp.
La plataforma moodle com a eina de comunicació-interacció.

Observacions

A classe es donaran indicacions sobre lectures o altres fonts

Modificació del disseny

Modificació de les activitats:
En el cas que les classes s'hagin de dur a terme de forma virtual, aquestes es faran a través del google meet, en el mateix horari establert en el format presencial.
Algunes classes es donaran indicacions perquè l'alumne hagi de fer un treball que haurà d'entregar per moodle.

Modificació de l'avaluació:
En el cas que l'avaluació s'hagi de fer en format virtual, es donaran les indicacions dels treballs i activitats a través del moodle i correu electrònic per tal que els alumnes puguin dur-los a terme i penjar-los abans de la data de tancament.

Tutoria i comunicació:
Els alumnes es comuniquen amb el professorat mitjançant whatsp., correu electronic o plataformes que condisiderin més adients.
La informació de l'assignatura estarà disponible a la plataforma de moodle.