Dades generals

Curs acadèmic:
2017
Descripció:
Amb aquesta assignatura es pretén familiaritzar l'alumne amb els conceptes fonamentals relacionats amb les lleis de la mecànica, resistència de materials, estàtica i dinàmica de fluids.
Crèdits ECTS:
6

Grups

Grup A

Durada:
Semestral, 1r semestre
Professorat:
JORDI FARJAS SILVA  / JOAN SAURINA CANALS  / MARIANNA SOLER I ORTEGA
Idioma de les classes:
Català (100%)

Competències

  • CB01 Analitzar situacions complexes i dissenyar estratègies per resoldre-les
  • CB03 Aplicar els coneixements adquirits a la resolució de problemes
  • CB05 Elaborar un raonament crític.
  • CE06 Comprensió i domini dels conceptes bàsics sobre les lleis generals de la mecànica termodinàmica, camps, i ones i electromagnetisme i la seva aplicació per a la resolució de problemes propis de l'enginyeria
  • CE05 Comprensió i domini dels conceptes bàsics sobre les lleis generals de la mecànica termodinàmica, camps, ones i electromagnetisme i la seva aplicació per a la resolució de problemes propis de l'enginyeria.

Continguts

1. Introducció a la Física

2. Estàtica

3. Elasticitat

4. Estàtica de Fluids

5. Forces de cohesió en líquids

6. Dinàmica de Fluids Ideals

7. Dinàmica de Fluids viscosos

Activitats

Tipus d’activitat Hores amb professor Hores sense professor Total
Classes expositives 30 25 55
Classes pràctiques 12 6 18
Prova d'avaluació 8 28 36
Resolució d'exercicis 15 26 41
Total 65 85 150

Bibliografia

  • Tipler, Paul Allen (2005- ). Física : para la ciencia y la tecnología . Barcelona [etc.]: Reverté. Catàleg
  • Kane, Joseph W (1992 ). Física (2ª ed.). Barcelona [etc.]: Reverté. Catàleg
  • Jou i Mirabent, David (1994 ). Física para ciencias de la vida . Madrid [etc.]: McGraw-Hill. Catàleg
  • Serway, Raymond A (cop. 2005 ). Física : para ciencias e ingenierías (6ª ed.). México: International Thomson. Catàleg
  • Hecht, Eugene (2000 ). Física : álgebra y trigonometría . México: International Thomson. Catàleg
  • Cromer, Alan H (1981 ). Física para las ciencias de la vida (2ª ed). Barcelona [etc.]: Reverté. Catàleg
  • Cromer, Alan H (1986 ). Física : en la ciencia y en la industria . Barcelona [etc.]: Reverté. Catàleg
  • Gettys, W. Edward (cop. 2005 ). Física para ingeniería y ciencias (2ª ed.). México, D.F.: McGraw-Hill. Catàleg
  • Hewitt, Paul G (2007 ). Física conceptual (10ª ed.). México [etc.]: Pearson Educación. Catàleg

Avaluació i qualificació

Activitats d'avaluació:

Descripció de l'activitat Avaluació de l'activitat %
Pràctiques de laboratori
Sessions de 2h que es desenvoluparan al laboratori docent.
S'haurà d'entregar el questionari resolt de cada pràctica per tal de que el professor pugui fer el seguiment d'aprenentatge de l'alumne. Els coneixements assolits s'avaluaran en una prova específica durant la prova final
20
Proves d'avaluació continuada (PAC). Prova d’avaluació continuada al llarg del curs.
Les prova serà escrita i consistirà en qüestions de teoria i problemes.
Els continguts correspondran a tota la matèria impartida fins el moment de la prova.
Durant la prova no es podran consultar apunts ni formularis de cap tipus. Tampoc es podrà fer servir calculadores amb capacitat de emmagatzemar documents.
20
Prova final. En el cas de no superar l'assignatura, aquesta prova final serà recuperable. 1. La nota de la prova final s'obtindrà a partir de la qualificació d'un examen escrit de teoria i problemes que tindrà lloc a final de curs.
2. Els continguts avaluats correspondran a tota la matèria impartida durant el curs.
60

Qualificació

1) L’assignatura s’avalua de forma que: un 40% són activitats d’avaluació continuada (pràctiques 20% + PAC 20%). Aquestes activitats no són recuperables i un 60% correspon a la prova final (teoria i problemes). Aquesta prova final és recuperable.
2) Les pràctiques de laboratori seran avaluades en una prova específica durant la prova final.
3) La nota de la prova final ha de ser igual o superior a 4 per poder fer mitja amb la nota de l’avaluació continuada. En cas contrari la qualificació final de l'assignatura correspondrà a la nota de la prova final.
4) En el cas de no superar l'assignatura, aquesta es podrà recuperar mitjançant un examen escrit de teoria i problemes en les dates previstes pel centre, sempre i quan s'hagi realitzat la prova final, no es computin 2 o més faltes d'assitència a les classes de laboratori i la nota final de l'assignatura no sigui inferior a 3.
5) L’assistència a pràctiques serà obligatòria.
6) En el cas de dues o més faltes d'assistència a les sessions de pràctiques no justificades, l'estudiant no serà avaluat a la prova final. Per justificar una falta cal presentar la corresponent sol•licitud a la secretaria acadèmica de l'EPS.
7) Si durant les proves d’avaluació l'estudiant fa us d'apunts o formularis quedarà automàticament suspès (nota 0) i s'aplicarà la normativa vigent a l'escola per aquestes contingències.
8) Si durant les proves d’avaluació l'estudiant fa us d'una calculadora o dispositiu amb capacitat d'emmagatzemar documents quedarà automàticament suspès (nota 0).

Criteris específics de la nota «No Presentat»:
Un estudiant rebrà la qualificació de No Presentat si no assisteix a un mínim del 80% de les sessions pràctiques de laboratori i/o no realitza la prova final.

Assignatures recomanades

  • Matemàtiques 1
  • Matemàtiques 2