Anar al contingut (clic a Intro)
UdG Home UdG Home
UdG 30 anys
Tancar
Menú

Estudia a la UdG

Dades generals

Curs acadèmic:
2021
Descripció:
Anàlisi i discussió de temes bàsics en la tradició metafísica occidental
Crèdits ECTS:
6

Grups

Grup A

Durada:
Semestral, 2n semestre
Professorat:
JOSE LUIS PRADES CELMA
Idioma de les classes:
Català (80%), Castellà (10%), Anglès (10%)

Competències

  • CG3- Llegir, comprendre i comentar textos científics propis de la disciplina i d'altres ciències afins
  • CE11- Dominar les teories i els arguments centrals de l'antropologia filosòfica, la metafísica, l'Epistemologia, la Lògica, la Filosofia del Llenguatge, la Filosofia Moral, Política i de l'Art
  • CE14- Utilitzar oralment i per escrit, de manera correcta i crítica, la terminologia filosòfica especialitzada, així com les diverses tècniques del raonament filosòfic
  • CE15- Analitzar amb claredat, rigor i críticament arguments filosòfics, jutjant la seva coherència, força demostrativa i pertinència

Continguts

1. Tema 1. Ment i Cos

2. Tema 2. El problema del Jo

3. Tema 3. Llibertat i Necessitat. Acció vs Mecanisme.

4. Tema 4. Identitat Personal

Activitats

Tipus d’activitat Hores amb professor Hores sense professor Hores virtuals amb professor Total
Altres 0 62,00 0 62,00
Elaboració individual de treballs 0 12,00 0 12,00
Lectura / comentari de textos 0 20,00 0 20,00
Prova d'avaluació 0 6,00 0 6,00
Sessió participativa 22,00 0 22,00 44,00
Tutories de grup 6,00 0 0 6,00
Total 28,00 100,00 22,00 150

Bibliografia

  • Corbi, J. i J.L: Prades (2000). Minds, Causes and Mechanisms. Oxford: Blackwell. Catàleg
  • Descartes, R. (2005). Meditaciones Metafísicas. Oviedo: KRK. Catàleg
  • Hume, D. (1985). Tratado de la Naturaleza Humana. Barcelona: Orbis. Catàleg
  • Nagel, T. (1981). La Muerte en Cuestión y Otros Ensayos. México: Fondo de Cultura Económica. Catàleg
  • Pineda, D. (2012). La Mente Humana. Madrid: Cátedra. Catàleg
  • Steward, H. (2008). The Metaphysics of Freedom. Oxford: Oxford University Press.
  • Strawson, P. F. (1997). Análisis y Metafísica. Barcelona : Paidós. Catàleg
  • Strawson, P. F. (1995). Libertad y Resentimiento. Barcelona: Paidós. Catàleg
  • Williams, B. (1996). Descartes. El Proyecto de una Investigación Pura.. Madrid: Cátedra. Catàleg

Avaluació i qualificació

Activitats d'avaluació:

Descripció de l'activitat Avaluació de l'activitat % Recuperable
Participació a les sessions expositives. Es valorarà la comprensió de les explicacions del professor i la pertinència de les qüestions plantejades per l'alumne. 10 No
Redacció personal: comentari de text Rigor expositiu. Coherència argumentativa 10 No
Examen: 1er parcial Coherència argumentativa. Comprensió de continguts bàsics 40
Examen: 2on parcial Coherència argumentativa. Comprensió de continguts bàsics 40

Qualificació

10% Participació en les discussions a classe
10% Prova de comentari de text.
40% Primer examen parcial
40% Segon examen parcial

Criteris específics de la nota «No Presentat»:
No presentar-se a les proves recuperables

Avaluació única:
Examen únic sobre els continguts del curs

Requisits mínims per aprovar:
Per considerar superada l’assignatura, caldrà obtenir una qualificació mínima de 50 sobre 100

Tutoria

Es preveuen tutories a petició dels alumnes. La tutorització online es considerarà preferent

Comunicacio i interacció amb l'estudiantat

A banda de les tutories, estará permanentment oberta la comunicació a través del servidor UdG, el e-mail i les video-conferències.

Observacions

Les assignatures Metafísica I i Metafísica II són completament independents i poden ser cursades en qualsevol ordre temporal

Modificació del disseny

Modificació de les activitats:
Es preveu la docència i la tutorització online si fos necessari

Modificació de l'avaluació:
Les proves presencials se substituiran per proves online si fos necessari

Tutoria i comunicació:
Les tutories poden ser online en cas de necessitat sanitària

Escull quins tipus de galetes acceptes que el web de la Universitat de Girona pugui guardar en el teu navegador.

Les imprescindibles per facilitar la vostra connexió. No hi ha opció d'inhabilitar-les, atès que són les necessàries pel funcionament del lloc web.

Permeten recordar les vostres opcions (per exemple llengua o regió des de la qual accediu), per tal de proporcionar-vos serveis avançats.

Proporcionen informació estadística i permeten millorar els serveis. Utilitzem cookies de Google Analytics que podeu desactivar instal·lant-vos aquest plugin.

Per a oferir continguts publicitaris relacionats amb els interessos de l'usuari, bé directament, bé per mitjà de tercers (“adservers”). Cal activar-les si vols veure els vídeos de Youtube incrustats en el web de la Universitat de Girona.